spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Χουριέτ: “Τα βλέμματα στη Γαλλία” για το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου – Ανοιχτό το παράθυρο της διπλωματίας

Ανοιχτό παραμένει το διπλωματικό παράθυρο για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη Hürriyet, η οποία στρέφει τα βλέμματα στη Γαλλία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του καλωδίου Ελλάδας–Κύπρου. Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος κινείται ανάμεσα σε πανηγυρικούς τίτλους για την αντίδραση της Άγκυρας και προειδοποιήσεις για νέα κρίση τύπου Κάσου, ενώ η Aydınlık συνδέει την ένταση με την παρουσία τουρκικών UAV στο Αιγαίο.

Χουριέτ: “Οι προσδοκίες δεν ικανοποιήθηκαν”

“Στο αδιέξοδο του καλωδίου, τα βλέμματα στρέφονται στη Γαλλία”, γράφει η Χουριέτ σε δημοσίευμα της Duygu Leloğlu, επισημαίνοντας ότι οι διπλωματικές επαφές μεταξύ Άγκυρας και Παρισιού συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πλευρά αναμένει γραπτή ενημέρωση από τη Γαλλία σχετικά με τις δραστηριότητες του ερευνητικού πλοίου Abeille Marengo σε περιοχές που η Άγκυρα θεωρεί ότι εμπίπτουν στην υφαλοκρηπίδα της.

Υπό τον μεσότιτλο “Οι προσδοκίες δεν ικανοποιήθηκαν”, η Hürriyet εκτιμά ότι η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συναίνεσης, δείχνει πως οι μέχρι στιγμής γαλλικές πρωτοβουλίες δεν έχουν ικανοποιήσει την Άγκυρα.

Ωστόσο, η εφημερίδα δεν παρουσιάζει τη διπλωματική προσπάθεια ως αποτυχημένη, αφήνοντας περιθώρια για συνεννόηση πριν από ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης.

Popular Articles