spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Στη Βουλή οι άρσεις ασυλίας Αβραμόπουλου και Κωνσταντοπούλου, απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναβολής

Στη Βουλή οι άρσεις ασυλίας Αβραμόπουλου και Κωνσταντοπούλου, απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναβολής

Στη Βουλή οι άρσεις ασυλίας Αβραμόπουλου και Κωνσταντοπούλου, απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναβολής

Η συζήτηση και η ψηφοφορία θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι

Στη Βουλή οι άρσεις ασυλίας Αβραμόπουλου και Κωνσταντοπούλου, απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναβολής

Στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση και η ψηφοφορία επί των αιτημάτων άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η Διάσκεψη των Προέδρων απέρριψε τα αιτήματα αναβολής που είχαν καταθέσει οι δύο πολιτικοί, με αποτέλεσμα η διαδικασία να πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα την αναβολή της συζήτησης, επικαλούμενος προγραμματισμένη συνάντησή του με τις βελγικές αρχές, ενώ, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει, προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως ενώπιoν τους.

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει επίσης αναβολή, επικαλούμενη την ανάγκη να παραστεί στη δίκη για την υπόθεση Βαλυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος απόρριψης των αιτημάτων αναβολής είναι ο κίνδυνος παραγραφής των δικαστικών αιτημάτων άρσης ασυλίας λόγω παρέλευσης τριμήνου από την διαβίβαση τους στην Βουλή.

Να σημειωθεί ότι ενόψει της ψηφοφορίας o κ. Αβραμόπουλος έστειλε γραπτό υπόμνημα ζητώντας από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα προκειμένου – όπως αναφέρει – να αποδείξει στους φυσικούς δικαστές την αθωότητα του.

«Δηλώνω εξαρχής, κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι δεν έχω καμία σχέση με τις αποδιδόμενες παράνομες πράξεις οι οποίες διερευνώνται στο πλαίσιο της αποκαλούμενης υπόθεσης “Qatargate” αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει ότι δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα άσκησης παράνομης επιρροής υπερ του Κατάρ, του Κουβέιτ ή οποιασδήποτε άλλης τρίτης χώρας».

Παράλληλα, ο πρώην επίτροπος αναφέρει πως επίκειται η οικειοθελής παρουσία τους στις βελγικές αρχές που διεξάγουν τις σχετικές έρευνες και έχουν εκδόσει το ένταλμα σύλληψης.

«Η προσέλευσή μου δεν αποτελεί απλή δήλωση πρόθεσης. Έχει ήδη συμφωνηθεί και προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης των νομικών μου εκπροσώπων με τις αρμόδιες βελγικές αρχές» αναφέρει.

Δείτε ΕΔΩ το υπόμνημα του Δημήτρη Αβραμόπουλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεοδωρόπουλος και Γάκα αρνήθηκαν να δώσουν πληροφορίες για τον ασθενή, το έγγραφο του ΕΚΑΒ που «καίει» τους γιατρούς για τον Μαζωνάκη

Ο συνοδός πολυτελείας των €5,2 εκατoμμυρίων: Οι πλαστικές που μεταμόρφωσαν τον Κρεγκ Σταρ που εξαπάτησε την Νεοϋορκέζα χήρα, δείτε φωτογραφίες

«Δεν χορηγούμε άδειες άσκησης ιατρικού επαγγέλματος» λέει το Quantum University της Χονολουλού για την Ιωάννα Γάκα

Έρχεται ο Οπλίτης-Πολίτης: Ο στρατεύσιμος θα υπερασπίζεται τον τόπο του, τι αλλάζει στη θητεία με την «Ατζέντα 2030»

317

«Εκμεταλλεύτηκα το πάθος της για τα ναρκωτικά, δεν πέθανε τζάμπα αφού πληρώθηκε»: Οι απολογίες στη δίκη για την έκρηξη έξω από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη με μία νεκρή

64

Συνελήφθη η θεία του Τσιτσιπά και αναζητείται η μητέρα του για την επίθεση των σκύλων της οικογένειας σε τρεις ανθρώπους

147

Ο Γεωργιάδης φώναξε το σύνθημα «ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» με συνδικαλιστές στο Βόλο και τρολάρει: Επιτέλους, λίγη συμμορία μιζέριας

70

Η Δάφνη Καραβοκύρη είχε πάει στον υπνοθεραπευτή που συνδέεται με την υπόθεση Μαζωνάκη: «Ήταν ακριβώς όπως στις ταινίες»

115

Τρελαίνει την Ευρώπη ο ΟΦΗ: Πρεμιέρα με νίκη στη League Phase του Europa League, 2-0 τη Χοφενχάϊμ, δείτε τα γκολ

67

Αναγνωρίστε τα 6 αιφνίδια προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού – Γιατί κάθε λεπτό μετράει

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Κάνανε tik tok live;

Η ζωή γίνεται πολύ πιο χαρούμενη για τρία ζώδια από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

Αυτό είναι «Το μπονσάι της Αργιθέας»

«95 χρόνια Παπαστράτος - Αυτή είναι η ιστορία μας»: Το επετειακό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της

Τα αστέρια του μπάσκετ επιστρέφουν στη Nova

Σχεδόν τυφλός, μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα: Οδήγησε 241 χλμ. στην εθνική οδό στην Αγγλία ακολουθώντας τα φώτα φορτηγού

Ούτε Τόκιο, ούτε Λος Άντζελες: Η γειτονιά της Αθήνας που μπήκε στη λίστα με τις 40 πιο «κουλ» του κόσμου

Δείτε τις τιμές των καυσίμων γύρω σας και βρείτε το φθηνότερο πρατήριο

Δείτε Επίσης

Popular Articles