spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Το απαιτητικό ταξίδι του Σπύρου Χρυσικόπουλου από την Ελλάδα έως την Ιταλία, κολυμπούσε επί 32 ώρες: «Μόνο με ψυχή μπορεί να επιτευχθεί»

Το απαιτητικό ταξίδι του Σπύρου Χρυσικόπουλου από την Ελλάδα έως την Ιταλία, κολυμπούσε επί 32 ώρες: «Μόνο με ψυχή μπορεί να επιτευχθεί»

«Να τολμάς να διασχίζεις το πέρασμα του Οτράντο με πραγματικά δύσκολο καιρό» έγραψε σε ανάρτησή του ο υπερ-κολυμβητής

Το απαιτητικό ταξίδι του Σπύρου Χρυσικόπουλου από την Ελλάδα έως την Ιταλία, κολυμπούσε επί 32 ώρες: «Μόνο με ψυχή μπορεί να επιτευχθεί»

Βίντεο από το απαιτητικό θαλάσσιο ταξίδι των περίπου 90 χιλιομέτρων έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κολυμπάει από την Ελλάδα έως την Ιταλία.

Στο βίντεο ο Χρυσικόπουλος φαίνεται να κολυμπάει κόντρα σε μεγάλα κύματα και σε κακές καιρικές συνθήκες. Ο υπερ-κολυμβητής ξεκίνησε από το λιμάνι των Οθωνών, διέσχισε το πέρασμα του Οτράντο και τερμάτισε το ταξίδι του στη Σάντα Μαρία ντι Λέουκα της Ιταλίας.

Παράλληλα, στην ανάρτησή του στο Instagram ο υπερ-κολυμβητής τόνισε πως: «να τολμάς να διασχίζεις το πέρασμα του Οτράντο με πραγματικά δύσκολο καιρό. Μόνο με ψυχή μπορεί να επιτευχθεί».

«Εκκίνηση από το λιμάνι των Οθωνών. Διάσχιση του Otranto Strait. Τερματισμός στην Ιταλία. Ωραία και τα παράκτια αλλά αυτό είναι το πραγματικό Open Water», έγραψε χαρακτηρστικά.

Το ιστορικό κατόρθωμα

Όπως φαίνεται σε ανάρτηση που δημοσίευσε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υπερ-κολυμβητής διένυσε μία απόσταση 91,4 χιλιομέτρων σε 31 ώρες και 50 λεπτά. Το απαιτητικό του ταξίδι ξεκίνησε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου από τους Οθωνούς, οι οποίοι ανήκουν στα Διαπόντια Νησιά και αποτελούν το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας, και ολοκληρώθηκε στη Σάντα Μαρία ντι Λέουκα της Ιταλίας την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.

Τα δεδομένα του ταξιδιού του κατέγραψε η Ομοσπονδία Μαραθώνιων Κολυμβητών (Marathon Swimmers Federation, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει και καταγράφει την αυτόνομη κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων σε ανοιχτή θάλασσα).

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε κάποιες φωτογραφίες πριν ξεκινήσει την δύσκολη αποστολή του. Λίγο πριν βουτήξει στη θάλασσα ο κολυμβητής βρίσκεται πάνω σε ένα σκάφος έχοντας πασαλειφθεί με ειδική κρέμα που χρησιμοποιούν οι κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων (σ.σ. την αποκαλούν «λίπος της Μάγχης»). Φοράει τα γυαλιά κολύμβησης και το ειδικό σκουφάκι και είναι έτοιμος για το ραντεβού με την ιστορία.

Το απαιτητικό ταξίδι του Σπύρου Χρυσικόπουλου από την Ελλάδα έως την Ιταλία, κολυμπούσε επί 32 ώρες: «Μόνο με ψυχή μπορεί να επιτευχθεί»
Το απαιτητικό ταξίδι του Σπύρου Χρυσικόπουλου από την Ελλάδα έως την Ιταλία, κολυμπούσε επί 32 ώρες: «Μόνο με ψυχή μπορεί να επιτευχθεί»

Η ανάρτηση του κολυμβητή στο Facebook:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος

Πρώτος ο Καραλής στον τελικό του Diamond League, πέρασε τα 6.12μ και πήρε το ρεκόρ αγώνων από τον απόντα Ντουπλάντις, βίντεο

Από την Κρήτη στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: Το ραντεβού που οδήγησε στη μυθιστορηματική ιστορία αγάπης του Τσακ και της Νταϊάν

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης βάφτισαν τους δύο γιους τους, νονός ο Αντίνοος Αλμπάνης

2

«Δεν μπορούσα να τα φέρω βόλτα, ήθελα τα λεφτά γιατί δεν είχα δουλειά»: Τι υποστηρίζει η γυναίκα που έθαψε τη μητέρα της σε αυλή στον Μαραθώνα για να παίρνει τη σύνταξη

100

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει θέμα με Ζαχαράκη, σαχλαμάρες αυτά που λένε για τα βιβλία, τι είπε για Νυφούδη και Τσίπρα

76

Το απαιτητικό ταξίδι του Σπύρου Χρυσικόπουλου από την Ελλάδα έως την Ιταλία, κολυμπούσε επί 32 ώρες: «Μόνο με ψυχή μπορεί να επιτευχθεί»

53

Το κόλπο με τον σωλήνα της σπείρας στο Ζεφύρι που «έκαιγε» τα κινητά στην αποχέτευση, πάνω από 175.000 ευρώ η λεία

6

Γεωργία Ξανθοπούλου: Η επιστολή μίας γυναίκας με λευχαιμία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μιας ασθενούς»

13

Κολπική μαρμαρυγή: Η αρρυθμία που μπορεί να είναι «σιωπηλή» αλλά όχι αθώα

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα έχει ο Πουέρτα στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει;

Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου αυτά τα ζώδια έχουν περισσότερες ευκαιρίες στα οικονομικά

All’Antico Vinaio: Ουρές έξω από ένα από τα καλύτερα στέκια για σάντουιτς στον κόσμο

Οι σπουδές που προσφέρουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Οι «Allwyn Care Life Savers» έρχονται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στη Νέα Μάκρη

«Πήγαινε να τον φέρεις πίσω»: Η τραγωδία του αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη στα Μέγαρα και το άλμα του αδελφού του 4 ημέρες μετά

Φοιτητής ανακάλυψε χαμένη πόλη των Μάγια στη 16η σελίδα αναζήτησης της Google

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα αγοράζουν οι Ελληνες;

Δείτε Επίσης

Popular Articles