Επείγον μήνυμα μέσω του 112 απέστειλε η Πολιτική Προστασία το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου στη Μακρυκάπα Ευβοίας, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν προς τα Ψαχνά, εξαιτίας υπερχείλισης ποταμού. Το μήνυμα εστάλη στις 12:14, ενώ η σφοδρή κακοκαιρία εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Εύβοιας.

Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μακρυκάπα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, απομακρυνθείτε προς Ψαχνά λόγω υπερχείλισης ποταμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Η υπερχείλιση του ποταμού θέτει σε κίνδυνο όσους βρίσκονται στην περιοχή, προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Οι κάτοικοι καλούνται να συμμορφωθούν άμεσα με την οδηγία απομάκρυνσης προς τα Ψαχνά, ακολουθώντας ασφαλείς διαδρομές που υποδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές και αποφεύγοντας τους πλημμυρισμένους δρόμους και τις ιρλανδικές διαβάσεις.

Η Μακρυκάπα και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την κακοκαιρία, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή. Δείτε το βίντεο από την περιοχή, καθώς η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το άρθρο «Συναγερμός στη Μακρυκάπα: Υπερχείλισε ποταμός – Το 112 καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Ψαχνά (βίντεο)» δημοσιεύτηκε αρχικά στο Evia Reporter – Eιδήσεις από την Εύβοια και την Ελλάδα.

