Η-Αρχή-για-το-ξέπλυμα-χρήματος-μπλόκαρε-λογαριασμούς,-θυρίδες-και-ακίνητα-του-κυκλώματος-στη-ΔΟΥ-Χαλκίδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος μπλόκαρε λογαριασμούς, θυρίδες και ακίνητα του κυκλώματος στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Με διατάξεις του ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης μπλόκαρε όλους τους λογαριασμούς, τις θυρίδες και δέσμευσε όλη την ακίνητη περιουσία των 8 φυσικών και νομικών προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Με αυτό τον τρόπο μπλοκαρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάληψη ποσού άνω των 100.000 ευρώ, που προσπάθησαν να αφαιρέσουν από τραπεζικούς λογαριασμούς κεντρικών κατηγορούμενων στην υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, πρόσωπα από το περιβάλλον τους, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης.

Παράλληλα, φέρονται να επιχείρησαν να κλείσουν τραπεζικούς λογαριασμού με επίμαχα ποσά, που ελέγχονται πλέον για το εάν προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Ακαριαία

Με ακαριαίες κινήσεις ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα, Αντεισαγγελέας ε.τ., Χαράλαμπος Βουρλιώτης εξέδωσε διατάξεις με τις οποίες δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητη περιουσία 8 φυσικών και νομικών προσώπων (μεταξύ των οποίων είναι μία εταιρεία) που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η αντίδραση της Αρχής σύμφωνα με πληροφορίες απέτρεψε την ανάληψη χρηματικών ποσών άνω των 100.000 ευρώ που φέρονται να συνδέονται με τους κατηγορούμενους.

Επίσης, η Αρχή θα ξεσκονίσει πλέον όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά αποκτήθηκαν από τα ποσά που σύμφωνα με τις κατηγορίες εξασφάλισαν με εγκληματικές μεθόδους.

Π. Στάθης

Related posts

Πονοκέφαλος για το έλλειμμα του ισοζυγίου – Η άλλη όψη της ανάπτυξης

timesadmin

ΤΑΙΠΕΔ: Η Lamda Marinas Investments προτιμητέος επενδυτής για τη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας είναι γεγονός

timesadmin

Σερβοελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ: Οι οικονομικές σχέσεις Σερβίας-Ελλάδα διευρύνονται

timesadmin

Με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του Πάτρα Πύργος, στο 42% η πρόοδος

timesadmin

Κριστίν Λαγκάρντ: Καμία συζήτηση στο Δ.Σ. για μείωση των επιτοκίων

timesadmin