spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Αιχμές Ερντογάν κατά Ελλάδας: Τα μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να αποκλείουν τους συμμάχους από τα αμυντικά σχέδια

“Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχουμε τον στόχο του 5% των αμυντικών δαπανών έως το 2030” διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αφήνοντας, παράλληλα αιχμές κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι “Οι σύμμαχοι-μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να αποκλείουν τους συμμάχους που δεν είναι μέλη της ΕΕ από τα αμυντικά σχέδια”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, o Ερντογάν τόνισε ότι “Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη στην άμυνα του ΝΑΤΟ, χωρίς να εμποδίζουν την ενότητα της Συμμαχίας” και ότι “οι περιορισμοί στην αμυντική βιομηχανία μεταξύ των συμμάχων πρέπει να αρθούν”.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει διαθέσει “επιπλέον προϋπολογισμό 24 δισ. δολαρίων για το έργο “Ατσάλινος Θόλος” (Steel Dome), με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ”.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον πόλεμο στο Ιράν, ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε την “αξιοθαύμαστη και αποφασιστική στάση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις προσπαθείες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή” και ευχαρίστησε “τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία για την πρόσθετη υποστήριξη αεράμυνας προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν”.

“Πρέπει να βρισκόμαστε σε αλληλεγγύη απέναντι σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας”, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά, πάντως, τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι “μοιραζόμαστε το όραμα του Τραμπ για ειρήνη”.

Popular Articles