Πανώλη-στα-αιγοπρόβατα:-Κλείνουν-μέχρι-την-Παρασκευή-τα-σφαγεία-της-Θεσσαλίας-–-Τι-προβλέπει-η-απόφαση-Κουρέτα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Κλείνουν μέχρι την Παρασκευή τα σφαγεία της Θεσσαλίας – Τι προβλέπει η απόφαση Κουρέτα

Σειρά μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης της πανώλης των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση σφαγής αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων στα σφαγεία της περιφέρειας μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024. Επίσης, προβλέπεται απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων σε όλη την Περιφέρεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδημιολογική διερεύνηση της νόσου και να εκδοθεί νέα απόφαση.

Παράλληλα, απαγορεύεται η για κάθε λόγο είσοδος στη Θεσσαλία αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων προέλευσης από τη Ρουμανία, ενώ αποφασίστηκε η απομόνωση όλων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων πάχυνσης αιγοπροβάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής διερεύνησης της νόσου και τουλάχιστον για 21 ημέρες. Επιπρόσθετα λαμβάνεται Απόφαση Απομόνωσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων βοοειδών που συνυπάρχουν με κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων πάχυνσης, διαθέτουν το ίδιο προσωπικό και χρησιμοποιούν κοινά οχήματα και εξοπλισμό.

Με την ίδια απόφαση, απαγορεύεται η για κάθε λόγο μετακίνησης βοοειδών από και προς τις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας, μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής και κλινικής διερεύνησης της νόσου.

Τι προβλέπεται για το νωπό γάλα

Παράλληλα, η απόφαση προβλέπει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό 2020/687 Παράρτημα VII, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ο μετριασμός του κινδύνου από το νωπό γάλα από την απαγορευμένη ζώνη για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών μπορεί να γίνει με τις παρακάτω μεθόδους επεξεργασίας:

1. Θερμική επεξεργασία UHT (υπερυψηλή θερμοκρασία): τουλάχιστον 132°C για τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο,

2. Θερμική επεξεργασία παστερίωσης HTST (σύντομης διαρκείας παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία), εάν το pH του γάλακτος είναι
α) χαμηλότερο του 7, τουλάχιστον 72°C για ελάχιστη περίοδο 15 δευτερολέπτων,
β) 7 ή υψηλότερο του 7, τουλάχιστον 72°C για ελάχιστη περίοδο 15 δευτερολέπτων, δύο φορές.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Σε τρομερή πίεση ο Μπάιντεν για να αποσυρθεί – «Μας καταστρέφεις, δεν μπορείς να νικήσεις» του είπε η Πελόζι


Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί – Τα σενάρια για τα «άγνωστα άτομα»


Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Παλαιοχώρας Χανίων – Σημαντικό ότι σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, λέει ο Χουλιάρας

Related posts

arogi.gov.gr: Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές

timesadmin

Blue Horizon: «Ο Αντώνης δεν είχε βλάψει ούτε μυρμήγκι, τον πέταξαν στην θάλασσα λες και είναι σκουπιδάκι»

timesadmin

Πανελλαδικές: Ο «πρώτος των πρώτων» που κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά και Χημεία

timesadmin

Πανελλαδικές 2023: «Μίλησαν» τα μηχανογραφικά – Τα ακριβά ενοίκια καθορίζουν τις επιλογές των υποψηφίων

timesadmin

Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε συμμορία Ρομά που εκβίαζε, απειλούσε και πουλούσε προστασία στον καταυλισμό

timesadmin

Μητρόπολη Κέρκυρας: Τι απαντά ο Μητροπολίτης Νεκτάριος για το viral βίντεο με τον ίδιο να ζητά να απομακρυνθεί ΑμεΑ

timesadmin