ΚΟΣΜΟΣ

Xpeng: Μεγαλύτερες του αναμενομένου οι ζημίες β’ τριμήνου για την κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων

Η μετοχή της Xpeng υποχωρεί κατά 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ, καθώς η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, καταγράφοντας μεγαλύτερες του αναμενομένου ζημίες στο β’ τρίμηνο.

Τα έσοδα της Xpeng ήταν σχεδόν ταυτόσημα με εκείνα τα οποία προέβλεπαν οι αναυτές.

Πιο ειδικά, η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημία 2,8 δισ. γουάν έναντι 2,13 δισ. γουάν την οποία προέβλεπαν αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 5,06 δισ. γουάν (693,7 εκατ. δολάρια), όσο ακριβώς αναμενόταν, ποσό που αντιπροσωπεύει ωστόσο πτώση 31% σε ετήσια βάση.

Η καθαρή ζημία ήταν ευρύτερη από τα 2,7 δισ. γουάν που είχε καταγράψει η εταιρεία το ίδιο τρίμηνο πέρσι.

Η Xpeng προσπαθεί να “γυρίσει το παιχνίδι” μετά από ένα τραγικό 2022, κατά το οποίο είδε τη μετοχή της να καταβαραθρώνεται κατά άνω του 80%.

Η εταιρεία λειτουργούσε σε πλαίσιο μιας αδύναμης κινεζικής οικονομίας με εξαιρετικά μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες, έχοντας ως ανταγωνιστές ισχυρότατους νέους παίκτες όπως οι Nio και Li Auto, καθώς και κολοσσούς όπως οι BYD και Tesla.

Η Xpeng παρέδωσε 23.205 οχήματα το β’ τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 27% σε τριμηνιαία βάση και ξεπερνώντας τις ίδιες της τις προβλέψεις. Τον Ιούλιο, η εταιρεία με έδρα την Γκουανγζού παρέδωσε 11.008 οχήματα, μια αύξηση 28% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για τον έκτο συναπτό μήνα αύξησης παραδόσεων, με τη μετοχή της εταιρείας από τις αρχές του 2023 να έχει καταγράψει άνοδο άνω του 50%.

Related posts

Η Χαμάς ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους λόγω των σφοδρών πυρών στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα

timesadmin

Ισραήλ: Χερσαία επίθεση ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας – Τουλάχιστον 100 νεκροί Ισραηλινοί

timesadmin

Ο Ερντογάν εκθειάζει τον ισλαμικό κόσμο

timesadmin

Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση δεν διέσπασε τις ρωσικές άμυνες – Έχουμε “επαρκές απόθεμα” βομβών διασποράς

timesadmin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην πόλη Ντονέτσκ, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Ρωσία κυβερνήτη

timesadmin

Τουρκία: Νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ο Μετίν Γκιουράκ

timesadmin