thetimes.gr
volvo-ex30:-Πρώτη-επίσημη-εικόνα-του-εσωτερικού-δεν-έχει-κουμπιά
AYTOKINHTO

Volvo EX30: Πρώτη επίσημη εικόνα του εσωτερικού-δεν έχει κουμπιά

Στα highlights περιλαμβάνονται μια οθόνη που θυμίζει Tesla, βελτιωμένη ενεργητική ασφάλεια και ένα sound bar στο επάνω μέρος του ταμπλό

Top Gear TEAM

Volvo EX30

Είναι σαφές πως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, EX30, η παρουσίαση του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα των ημερών στο χώρο του αυτοκινήτου. Η Volvo δίνει πληροφορίες που αφορούν το ΕΧ30 με το σταγονόμετρο, διατηρώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον για το νέο της SUV, αλλά και το ίδιο στην επικαιρότητα. Μπορεί ακόμη να μην γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σουηδικού μοντέλου, όμως έχουμε ήδη μια αρκετά καλή εικόνα για κάποια από τα δυνατά του σημεία. Διάβασε παρακάτω όλα όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής για το νέο Volvo.

Αρχικά, το EX30 δεν θα είναι απλώς το μικρότερο SUV στην αμιγώς ηλεκτρική σειρά EX, αλλά το μικρότερο SUV της Volvo όλων των εποχών. Κάτι που σημαίνει πως θα είναι μικρότερο ακόμη και από το σημερινό βενζινοκίνητο XC40, το XC40 Recharge και το C40 Recharge.

Θα διαθέτει κεντρική οθόνη τύπου Tesla

Στη μοναδική μέχρι στιγμής φωτογραφία του εσωτερικού που έχει διαρρεύσει, το ΕΧ30, όπως συμβαίνει με τα Model 3 και Y, θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες σε μια κάθετα τοποθετημένη κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν κουμπιά ή οποιαδήποτε άλλη οθόνη πάνω από το τιμόνι, πέρα από ένα μικρό pod για τις κάμερες. Ενδιαφέρον. Εκτός από την έννοια του μίνιμαλ, η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί και έναν καλό τρόπο μείωσης του αριθμού των εξαρτημάτων μεταξύ των εκδόσεων με τιμόνι τοποθετημένο αριστερά ή δεξιά, γεγονός που καθιστά το αυτοκίνητο λιγότερο ακριβό στην παραγωγή.

Volvo EX30

Επίσης, ο οδηγός θα μπορεί να απενεργοποιεί όλες τις πληροφορίες εκτός από εκείνες που είναι ζωτικής σημασίας για οδήγηση χωρίς περισπασμούς, ιδιαίτερα τη νύχτα. Κάτι σαν το Night Panel της Saab για όσους θυμούνται.

Με Sound bar και βελτιώσεις στην ασφάλεια

Όπως συμβαίνει και με το στερεοφωνικό που έχεις σπίτι σου, το EX30 διαθέτει μια συστοιχία ηχείων σε όλο το πλάτος του ταμπλό, η οποία (μεταξύ άλλων) μειώνει τον αριθμό των καλωδίων και των εξαρτημάτων και απλοποιεί τη δομή της πόρτας. Γνωρίζεις επίσης πως η Volvo έχει κάνει εδώ και χρόνια σημαία της την ασφάλεια. Η βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος City Safety, περιλαμβάνει παρεμβάσεις (βλέπε φρενάρισμα) εκτός από την αλλαγή λωρίδας και στην περίπτωση που κάποιο όχημα επιχειρήσει να διασχίσει κάθετα τον δρόμο.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα ενεργοποιεί ένα προειδοποιητικό ηχητικό σήμα αν επιχειρήσεις να ανοίξεις την πόρτα μπροστά από έναν διερχόμενο ποδηλάτη, ενώ θα υπάρχει και ένας νέος αερόσακος στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος του οδηγού που θα μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών στο κεφάλι και τον κορμό σε μια πλευρική σύγκρουση.

Volvo EX30

“Καθαρό” ακόμη και για EV

Το Volvo EX30 είναι “πράσινο” ακόμη και για τα δεδομένα των ηλεκτρικών οχημάτων. Για το EX30, το 25% του αλουμινίου, το 17% του χάλυβα και το 17% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Volvo EX30 leak

Το εργοστάσιο που κατασκευάζει το EX30 χρησιμοποιεί κλιματικά ουδέτερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και το 95% των προμηθευτών του EX30 έχουν δεσμευτεί να κάνουν το ίδιο μέχρι το 2025. Και όταν το EX30 ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του, το 95% των τμημάτων του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ανακυκλώσιμο.

Related posts

Το Volvo επενδύει στη Spectralics

timesadmin

Ανακύκλωση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην Αστυπάλαια

timesadmin

Το Kode61 Birdcage είναι ιαπωνικό retro supercar

timesadmin

Η Porsche 911 Carrera T στοχεύει την καρδιά μας

timesadmin

Peugeot Ε-3008: Όλα τα επίσημα στοιχεία για το νέο SUV

timesadmin

Πόσο πουλήθηκε η Rolls Royce του Μάικλ Κέιν

timesadmin