AYTOKINHTO

To Pininfarina Battista Edizione Nino Farina τιμά τον πρώτο πρωταθλητή της F1

H νέα ειδική έκδοση του ηλεκτρικού hypercar Pininfarina Battista με 1.877 ίππους είναι αφιερωμένη στον πρώτο πρωταθλητή της F1, Giuseppe Farina

Top Gear TEAM

To Pininfarina Battista είναι ένα τυπικό δείγμα των hypercars της εποχής μας. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar με τα ρεκόρ του και τα όλα του καθώς είναι μεταξύ των δέκα αδιανόητα γρήγορων αυτοκινήτων αυτή την εποχή (ίσως και λιγότερων από δέκα) και επίσης, σε έναν τίτλο που έχει μεγαλύτερη αίγλη από όσο ακούγεται, είναι το ισχυρότερο ιταλικό αυτοκίνητο που υπάρχει. 

Pininfarina Battista Editizione Nino Farina

Μια ειδική έκδοσή του λοιπόν δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και μεταξύ μας παίζει ρόλο και το κόκκινο χρώμα γιατί να ξέρεις υπάρχει πάντα λόγος που τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι κόκκινα. Στην περίπτωση δε του Battista, κόκκινο δεν το είχαμε δει μέχρι σήμερα και το Pininfarina Battista Editizione Nino Farina εκτός του χρώματος διαθέτει και το 01 που σηματοδοτεί τον πρώτο τίτλο οδηγών στην Formula 1. 

Pininfarina Battista Editizione Nino Farina

Εξάλλου εκεί πηγάζει και η έμπνευση της έκδοσης. Ο Giuseppe “Nino” Farina ήταν ο πρώτος πρωταθλητής της F1, πίσω στο 1950, αλλά κυρίως ήταν ανηψιός του ιδρυτή της Pininfarina, του Battista Farina. O Nino Farina ήταν ένας ταχύτατος οδηγός στην εποχή που οι ήρωες της Formula 1 έπαιζαν την ζωή τους “κορώνα-γράμματα” σε κάθε αγώνα.

Pininfarina Battista Editizione Nino Farina

Ήταν ο μοναδικός που κατάφερνε ευκολότερα από κάθε άλλον να κερδίζει τον Juan Manuel Fangio και παρά το ότι δεν κατέκτησε άλλο πρωτάθλημα στην καριέρα του πήρε πολλές νίκες τόσο με την Alfa Romeo αρχικά, όσο και με την Ferrari στην οποία μετακινήθηκε από το 1952 και μετά.

Διαφορετικό και ιδιαίτερο 

Στο Pininfarina Battista Editizione Nino Farina ξεχωρίζει η μαύρη οροφή και τα ορατά ανθρακονήματα στους πλαϊνούς καθρέφτες. Κατά τα άλλα πολλά διακοσμητικά δημιουργούν και εντείνουν την επιβλητική εικόνα. 

Στο εσωτερικό υπάρχει πολύ δέρμα, αλλά αμέσως παρατηρείς τα δύο καθίσματα που είναι διαφορετικού χρώματος, όχι από λάθος, ούτε όμως και για κάποιο σοβαρό λόγο. Περισσότερο είναι εκεί γιατί είναι ένας καλός τρόπος να ασχοληθείς και με τα καθίσματα του αυτοκινήτου. Ο άλλος είναι πως στο πίσω μέρος τους είναι βαμμένα με το Rosso Nino, το κόκκινο που λέγαμε πιο πάνω. 

Pininfarina Battista Editizione Nino Farina

Σπάνιο εκ δημιουργίας

Θα κατασκευαστούν μόνο πέντε, και το καθένα θα φέρει μια ειδική πλακέτα στην πόρτα που θα θυμίζει μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της Φαρίνα. Ως εκ τούτου, κανένα αυτοκίνητο δεν θα είναι ίδιο με το άλλο και θα μπορείς να ξεχωρίζεις το δικό σου εύκολα από εκείνο του φίλου σου. Λέμε στην περίπτωση που καθένας σας μπορεί να διαθέσει 2 εκατομμύρια ευρώ για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

Pininfarina Battista Editizione Nino Farina

Να το σκεφτείτε πάντως γιατί οι 1.877 ίπποι καθιστούν το Battista ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εκεί έξω (που λέει ο λόγος) και το μοναδικό που μπορεί να συγκριθεί μαζί του είναι φυσικά το Rimac Nevera. Αν πάλι δεν είσαι σίγουρος πριν το δεις από κοντά, τότε ετοίμασε βαλίτσα για το Goodwood Festival of Speed, όπου θα παρουσιαστεί το Pinifarina Battista Editizione Nino Farina μαζί με εκατοντάδες ακόμη εντυπωσιακά αυτοκίνητα. 

Related posts

Οικογένεια έκλεψε καταλύτες αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ

timesadmin

Κανένα ζώο μόνο του στο αυτοκίνητο: Πώς ανεβάζει θερμοκρασία η καμπίνα

timesadmin

Tο καλύτερο pick up της χρονιάς είναι δύο: Και τo Ford Ranger και το Volkswagen Amarok

timesadmin

Δοκιμή Lexus RX 500h F Sport: Πανίσχυρη και τετρακίνητη πολυτέλεια

timesadmin

Tesla Cybertruck: περνάει εύκολα την πιο δύσκολη βραχώδη διαδρομή στον κόσμο (video)

timesadmin

Αποκαλύφθηκε το νέο Renault 5- τα πρώτα επίσημα στοιχεία και εικόνες

timesadmin