tiktoker-μοιράζεται-το-πώς-αντιδρά-σε-παραβιαστικές-συμπεριφορές-στο-δρόμο-–-Το-βίντεο-με-τα-5,5-εκατ.-views
ΥΓΕΙΑ

TikToker μοιράζεται το πώς αντιδρά σε παραβιαστικές συμπεριφορές στο δρόμο – Το βίντεο με τα 5,5 εκατ. views

Ας γνωρίσουμε την Kitti. Την TikToker η οποία έχει τραβήξει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων στο δημοφιλές social media επειδή δείχνει πώς χειρίζεται καταστάσεις με άνδρες που την πλησιάζουν παρά τη θέλησή της και την παρενοχλούν στον δρόμο.

Η πιο πρόσφατη αλληλεπίδραση της Kitti έχει πάνω από 5,5 εκατομμύρια προβολές και είχε ως εξής:

«Απλά για να αποδείξω ότι αυτό κυριολεκτικά μου συμβαίνει κάθε μέρα, καταβάλλω μεγαλύτερη προσπάθεια να καταγράφω τις ενέργειές μου, μόνο και μόνο επειδή αυτό δείχνει ότι αν μπορείς να τους ανατριχιάσεις, σε αφήνουν ήσυχη. Η φιλοσοφία μου σε αυτό είναι ότι αν πρόκειται να μου δώσουν τη δυσαρέσκεια να αλληλεπιδράσω μαζί τους, θα σιγουρευτώ ότι θα μετανιώσουν που σκέφτηκαν να μου μιλήσουν», λέει η Kitti στο TikTok.

Ο άντρας ρωτάει αν μπορεί να δώσει στην Kitti τον αριθμό του, με εκείνη να απαντάει: «Δεν θέλεις να μου δώσεις τον αριθμό σου γιατί όποιος είναι στο τηλέφωνό μου έρχεται σε επαφή με συλλέκτες ανθρώπινων οργάνων». Εκείνος ρωτάει τι είναι αυτό και εκείνη εξηγεί: «Είναι άνθρωποι που παίρνουν τα όργανά σου και τα πουλάνε». Γρήγορα της λέει ότι δεν πειράζει και φεύγει.

Μια άλλη μέρα, ένας διανομέας τη ρώτησε αν πήγαιναν στο ίδιο λύκειο. Καθώς εκείνη αρχίζει να απομακρύνεται, φωνάζει για να τη ρωτήσει αν έχει φίλο. Η απάντησή της; «Όχι κάποιον που να είναι ζωντανός πια».

Μερικά άλλα βίντεο περιλαμβάνουν έναν άντρα που ρωτάει αν μπορεί να κάνει παρέα μαζί της και εκείνη απαντά: «Δεν αρέσει στους ανθρώπους να κάνουν παρέα μαζί μου γιατί μου αρέσει να ξεθάβω νεκρά πράγματα και να τα τεμαχίζω».

«Ξεκίνησα να δέχομαι ανάρμοστα παραβιαστικά σχόλια στα 10 μου χρόνια»

Το BuzzFeed μίλησε με την Kitti, η οποία είπε ότι για πρώτη φορά άρχισε να δέχεται ανάρμοστα σχόλια από άνδρες όταν ήταν στο δημοτικό σχολείο. «Συνειδητοποίησα για πρώτη φορά τι ήταν όταν ήμουν 10 ετών, αλλά τα σχόλια είχαν γίνει πολύ νεότερα – απλώς δεν τα επεξεργάστηκα ως υπονοούμενα μέχρι που μεγάλωσα», είπε.

Η Kitti είπε ότι ήταν πάντα καλή στο να ανατριχιάζει τους νταήδες, οπότε άρχισε να χρησιμοποιεί την ίδια ενέργεια προς τους άνδρες που εισέρχονταν στην αφήγησή της παρά τη θέλησή της. «Είναι πάντα πολύ μπερδεμένοι και απογοητευμένοι. Δεν αισθάνονται απαραίτητα την κατάλληλη απόρριψη, οπότε δεν γίνονται συναισθηματικοί. Αντιθέτως, επιλέγουν να εγκαταλείψουν την αλληλεπίδραση. Οι άντρες θα ρωτήσουν πάντα “Γιατί όχι;” όταν απορρίπτονται ούτως ή άλλως, οπότε τους δίνω έναν σοβαρό λόγο».

«Εμείς οι γυναίκες και τα άτομα που παρουσιάζονται ως γυναίκες δεν έχουμε την πολυτέλεια να λέμε ευγενικά “όχι”, αφού μπορεί να μας δολοφονήσουν. Πρέπει πάντα να δίνουμε λόγο όταν απορρίπτουμε τις προτάσεις ούτως ή άλλως, οπότε γιατί να μην διασκεδάσουμε και να τους δώσουμε ένα μικρό μάθημα σχετικά με την προσέγγιση αγνώστων;».

- -

Related posts

Terra 360: Έρχεται ταχυφορτιστής για ηλεκτροκίνητα οχήματα

timesadmin

Πάρτε τα μέτρα σας, για να προστατεύσετε την καρδιά σας από την αλλαγή ώρας

timesadmin

Διάτρηση στομάχου: Τι είναι, αίτια, συμπτώματα, επιπλοκές αντιμετώπιση και πρόληψη

timesadmin

Διαγωνισμός για τους υπαλλήλους που καινοτομούν στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

timesadmin

Τελετή Λήξης “Seeds for the Future 2022” της Huawei

timesadmin

Τρία συμπτώματα που οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να αγνοούν. Τι μπορεί να σημαίνουν

timesadmin