thetimes.gr
target:-Ισχυρή-υπέρβαση-των-προβλέψεων-στο-2ο-τρίμηνο-και-ράλι-10%-για-τη-μετοχή
ΚΟΣΜΟΣ

Target: Ισχυρή υπέρβαση των προβλέψεων στο 2ο τρίμηνο και ράλι 10% για τη μετοχή

Κερδοφορία που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο ο γίγαντας του αμερικανικού λιανεμπορίου Target, αν και υποβάθμισε τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους με φόντο τις αβεβαιότητες για τις καταναλωτικές δαπάνες λόγω πληθωρισμού.

Ειδικότερα, η Target ανακοίνωσε για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο καθαρά κέρδη 1,8 δολαρίων ανά μετοχή αφήνοντας πίσω κατά πολύ τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,39 δολ/μτχ.

Τα έσοδά της την ίδια περίοδο ωστόσο ήταν μειωμένα κατά 4,9% από πέρυσι στα 24,77 δισ. δολάρια και έχασαν την εκτίμηση της αγοράς για 25,16 δισ.

Κάτι που δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους επενδυτές, καθώς η μετοχή της Target σημειώνει άλμα που άγγιξε και το 10% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Η Target, η οποία πουλά κυρίως είδη όχι βασικών αναγκών, όπως ηλεκτρονικά και διακόσμησης σπιτιού, επιχειρεί να εξισορροπήσει την προσφορά της προσθέτοντας περισσότερα προϊόντα καθημερινής χρήσης, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους στα απαραίτητα εν μέσω αυξανόμενων τιμών.

“Βλέπουμε τα τρόφιμα/ποτά και τα είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι να απορροφούν μεγαλύτερο μέρος των δαπανών των Αμερικανών”, δήλωσε ο CEO της Target, Μπράιαν Κορνέλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταναλωτές “είναι έξω σε συναυλίες, πηγαίνουν σινεμά… απολαμβάνουν αυτές τις βιωματικές στιγμές και ψωνίζουν πολύ προσεκτικά δευτερεύοντα προϊόντα”.

Κάτι που οδήγησε την Target να υποβαθμίσει τις ετήσιες προβλέψεις της, αναμένοντας πλέον ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις της θα μειωθούν στο εύρος του 5% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψή της για χαμηλή μονοψήφια πτώση ή και χαμηλή μονοψήφια αύξηση.

Παράλληλα, βλέπει τα πλέον τα προσαρμοσμένο κέρδη της ανά μετοχή το 2023 μεταξύ $7 και $8, σε σύγκριση με το προηγούμενο εύρος των $7,75 έως $8,75.

Related posts

Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

timesadmin

Πρωτοφανείς ελλείψεις φαρμάκων στη Γερμανία

timesadmin

Προχωρά το φιλόδοξο έργο της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Γαλλίας – Ισπανίας

timesadmin

Η Ford θα συμμετάσχει στην κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας νικελίου στην Ινδονησία αξίας 4,5 δισ. δολαρίων

timesadmin

Αμφίρροπη η εκλογική μάχη στην Τουρκία

timesadmin

Ο Ερντογάν “τρέχει” να σώσει την οικονομική αξιοπιστία της Τουρκίας πριν από τις εκλογές

timesadmin