thetimes.gr
siemens:-Το-β΄τρίμηνο-του-2023-είναι-ελαφρώς-καλύτερο-από-το-αναμενόμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Siemens: Το β΄τρίμηνο του 2023 είναι ελαφρώς καλύτερο από το αναμενόμενο

Η Siemens θα μπορούσε να ξεπεράσει τις δικές της προσδοκίες τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

“Η συνολική επιχειρηματική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο ήταν ίσως λίγο καλύτερη από ό,τι περιμέναμε”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Siemens, Ραλφ Τόμας, της “Börsen-Zeitung”. “Επομένως, αν όλα πάνε τέλεια, ίσως να είμαστε ακόμα πιο ευτυχισμένοι”. Το δεύτερο τρίμηνο για τη Siemens διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Ο Tόμας είναι επίσης αισιόδοξος για το εγγύς μέλλον: “Έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας σχεδιασμού. Δεν υπάρχει ένδειξη πτώσης στις εισερχόμενες παραγγελίες.” Στην Κίνα, οι εισερχόμενες παραγγελίες ηρεμούν, αλλά ήταν τόσο υψηλές το πρώτο τρίμηνο “που δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις πωλήσεις”, δήλωσε ο CFO του ομίλου τεχνολογίας του Μονάχου.

Στην Digital Industries, οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο (Ιανουάριος έως Μάρτιος) θα μπορούσαν να αυξηθούν ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν, “με ανάλογο αντίκτυπο στο περιθώριο κέρδους”. Εδώ η Siemens είχε πρόσφατα ανακοινώσει αύξηση πωλήσεων 15% με περιθώριο 22%. Το τμήμα κτιρίων και υποδομών SI (Smart Infrastructure) θα μπορούσε “ίσως να επιτύχει λίγο περισσότερο από το ανώτερο όριο των προβλέψεων πωλήσεων”, το οποίο στοχεύει σε ανάπτυξη 12% έως 15%.

Το τμήμα σιδηροδρόμων Mobility θα παρουσιάσει “πολύ καλά στοιχεία ανάπτυξης”, αλλά όπως ανακοινώθηκε, το περιθώριο θα είναι στο επίπεδο του πρώτου τριμήνου. Ο Tόμας δεσμεύτηκε ρητά στο τμήμα τεχνολογίας σιδηροδρόμων, το οποίο ορισμένοι αναλυτές και επενδυτές θα ήθελαν να έχουν πουλήσει. “Η κινητικότητα είναι μια βασική δραστηριότητα της Siemens. Είμαστε ξεκάθαρα ο ηγέτης της αγοράς όσον αφορά την κερδοφορία και την τεχνολογική τεχνογνωσία”.

Ο Τόμας δεν αποκλείει τη μείωση του μπλοκ μετοχών της εισηγμένης θυγατρικής ιατρικής τεχνολογίας Siemens Healthineers: “Η διατήρηση μεριδίου 75% δεν είναι (…) δόγμα.” Η απόφαση σχετικά με αυτό απαιτεί εντατική ανάλυση. Η ιατρική τεχνολογία προσφέρει ευκαιρίες για κερδοφόρα ανάπτυξη: “Αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα πολύ σοφό να είσαι στην πλειοψηφία”.

Σύμφωνα με τον Tόμας, η έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από την UBS δεν είναι πονοκέφαλος για τη Siemens: “Για άλλους λόγους, ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό να δομούμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες με την Credit Suisse με πολύ διαχειρίσιμο τρόπο. Άρα επηρεαζόμαστε οριακά”, είπε στην εφημερίδα. Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής δεν αναμένει από τις κεφαλαιαγορές να ηρεμήσουν γρήγορα: “Θα παραμείνει συναρπαστικό για λίγο.” Οι εποπτικές αρχές και οι πολιτικοί αντέδρασαν γρήγορα και έδειξαν αποφασιστικότητα. “Αλλά δεν θα εκπλαγώ αν κάποιοι ακόμη βραχυπρόθεσμοι επενδυτές θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να δημιουργήσουν πρόσθετη αστάθεια”.

Related posts

Βρετανή ΥΠΕΞ: Μόνο μια μεγάλης κλίμακας απόσυρση ρωσικών δυνάμεων θα μας πείσει ότι δεν επίκειται εισβολή

timesadmin

Μπροστά σε μία ακόμη εβδομάδα απεργιών και διαβουλεύσεων για το συνταξιοδοτικό η Γαλλία

timesadmin

Μεξικό: Μια δημοσιογράφος, αγνοούμενη από τον Ιούλιο, βρέθηκε νεκρή σε ένα κανάλι

timesadmin

Μάικλ Μπαρ (Fed): Η περίπτωση της SVB ανέδειξε κενά και στις διαδικασίες εποπτείας

timesadmin

Γερμανία: Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός φοβάται την οικονομική κατάρρευση στρωμάτων του πληθυσμού

timesadmin

ΗΠΑ: “Θετική” επικοινωνία του προέδρου Μπάιντεν με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ορίου του χρέους

timesadmin