nothing-phone-(1):-Αυτό-είναι-το-smartphone-που-απειλεί-την-apple-και-τα-iphone
ΥΓΕΙΑ

Nothing Phone (1): Αυτό είναι το smartphone που απειλεί την Apple και τα iPhone

«Αυτή θα είναι μια κρίσιμη στιγμή». Έτσι χαρακτήρισε ο ιδρυτής της Nothing, Carl Pei, την πρώτη μεγάλη κεντρική εκδήλωση της εταιρείας του, όπου ανακοινώθηκε επίσημα το νέο smartphone της εταιρείας Nothing Phone (1). Μετά από μήνες διαρροών, teasers και εικασιών – καμία από τις οποίες δεν αποκάλυψε πραγματικά πολλά – είχαμε τώρα την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος για το πρώτο Nothing phone.

Η Nothing πραγματοποίησε μια εκδήλωση με την ονομασία «The Truth», όπου ανακοίνωσε επιτέλους κάποιες λεπτομέρειες για το επερχόμενο κινητό της. Αλλά αυτό απέχει πολύ από μια πλήρη ανακοίνωση – ήταν περισσότερο ένα εκτεταμένο teaser, οπότε υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε.

Ας δούμε όμως ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την κυκλοφορία του κινητού που θα ήθελε να απειλήσει τα iPhone. O Carl Pei είναι ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία Nothing που ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των smartphones με μια συσκευή που θα χτυπήσει στα ίσια -όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον ο ίδιος- την Apple.

Δείτε το βίντεο της παρουσίας-εκτεταμένου teaser

[embedded content]

Nothing Phone (1): Ημερομηνία κυκλοφορίας του και τιμή

Γνωρίζουμε ότι το Nothing Phone (1) θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το «καλοκαίρι» του 2022, που σημαίνει πιθανότατα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αυτό είναι το πιο συγκεκριμένο που έχει ανακοινώσει η Nothing.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας – τα αληθινά ασύρματα ακουστικά Nothing Ear (1) – είχε ανταγωνιστική τιμολόγηση (στα 99 δολάρια), διατηρώντας παράλληλα χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως το ANC (ενεργή ακύρωση θορύβου), τοποθετώντας τα στο ανώτερο άκρο αυτού που θα θεωρούνταν «προϋπολογισμός» στην αντίστοιχη κατηγορία προϊόντων.

Αν η ίδια αντιμετώπιση εφαρμοζόταν στο Phone (1), θα περιμέναμε κάτι στην περιοχή των 300/350 ευρώ, ωστόσο, οι υποψίες και οι διαρροές δείχνουν ότι η Nothing παράγει κάτι πιο high-end.

Εάν το τηλέφωνο επρόκειτο να έρθει τροφοδοτούμενο από το πιο πρόσφατο chipset Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm, για παράδειγμα, η ανταγωνιστική τιμολόγηση θα το προσγειώσει στην περιοχή των €750, αναμετρώντας τα φρέσκα GT 2 Pro της Realme και το Pixel 6 της Google, ενώ υποσκάπτει τις συμμετοχές από πιο καθιερωμένους παίκτες: όπως το Oppo Find X5 Pro, το Samsung Galaxy S22 και το iPhone 13.

Τι χαρακτηριστικά προσφέρει το τηλέφωνο Nothing Phone (1);

Nothing Phone (1)

Η ιδέα ότι το Nothing Phone (1) θα τρέχει με Snapdragon 8 Gen 1 δεν είναι εντελώς εικασία, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ανοιχτά τη συνεργασία της με την Qualcomm στα τέλη του 2021. Η συμμετοχή της τελευταίας φέρεται να συνίσταται στην προμήθεια της Nothing με το υλικό Snapdragon για χρήση σε «μελλοντικά προϊόντα» (σύμφωνα με έκθεση του Forbes από τον Οκτώβριο του 2021).

Όσο για το πώς μοιάζει αυτό το smartphone Nothing με Snapdragon, η εταιρεία έχει κρατήσει τα πράγματα κρυφά προς το παρόν, με μόνο μια στυλιζαρισμένη teaser εικόνα να μας δίνει επίσημη εικόνα για την πιθανή τοποθέτηση του υλικού στο τηλέφωνο (1).

Αυτό που φαίνεται να είναι μια μονάδα κάμερας σε σχήμα χαπιού (που θυμίζει τη διάταξη πολλαπλών αισθητήρων του iPhone X ή, πιο πρόσφατα, του Honor 50) μοιάζει να βρίσκεται πάνω αριστερά, ένα μεγάλο στοιχείο στο κέντρο μοιάζει με πηνίο ασύρματης φόρτισης (αλλά θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει απλώς την τοποθέτηση της μπαταρίας), ενώ οι κάθετες γραμμές στο κάτω μέρος υποτίθεται ότι αναφέρονται στην είσοδο ισχύος. Υπάρχει επίσης ένα άγνωστο στοιχείο στην επάνω δεξιά πλευρά, το οποίο αντιπροσωπεύεται από μια διαγώνια γραμμή.

Nothing Phone (1)

Αν θέλετε κάτι πιο απτό, στην πορεία προς το επίσημο tease του τηλεφώνου, ο καθιερωμένος tipster @evleaks μοιράστηκε την παρακάτω εικόνα, στην οποία απεικονίζεται ο CEO της Nothing, Carl Pei να επιδεικνύει μια μυστηριώδη συσκευή στον CEO της Qualcomm, Cristiano Amon- τραβηγμένη στον ιδιωτικό χώρο του περιπτέρου της τελευταίας εταιρείας στο MWC 2022.

Ακόμα και όταν περικόπτεται και βελτιώνεται η εικόνα, ωστόσο, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πώς μοιάζει πραγματικά η συσκευή στα χέρια του Pei.

[embedded content]

Στην εκδήλωση της 23ης Μαρτίου παρουσιάστηκαν επίσης καθαρά ορισμένοι από τους άλλους βασικούς συνεργάτες υλικού και κατασκευής της Nothing, με τις Samsung, Sony και Visionox να κάνουν την εμφάνισή τους (βλ. εικόνα παρακάτω), υπονοώντας ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για την προμήθεια της οθόνης, των αισθητήρων της κάμερας και όχι μόνο του Nothing Phone (1).

Με την Teenage Engineering να καθορίζει τη γλώσσα βιομηχανικού σχεδιασμού της μάρκας μέχρι στιγμής και τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Dyson να εντάσσεται στο Nothing τους τελευταίους μήνες, η απλότητα και ο μινιμαλισμός μοιάζουν με πιθανούς συνοδοιπόρους όσον αφορά την εμφάνιση του Phone (1).

Πρόκειται για μια ιδέα που έχει σαφώς απήχηση σε πολλούς οπαδούς, με διάφορους δημιουργούς ιδεών να μοιράζονται τις ερμηνείες τους για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το πρώτο smartphone της Nothing από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας.

Nothing OS

Πριν από την εκδήλωση της εταιρείας τον Μάρτιο, ο Pei είχε μοιραστεί ένα tweet που κάποιοι εξέλαβαν ως ένδειξη ότι είχε μετακομίσει από ένα iPhone σε μια συσκευή κατασκευασμένη από το Nothing, η οποία έτρεχε με το λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της Google: Fast-forward στην αποκάλυψη της 23ης Μαρτίου και παράλληλα με την επιβεβαίωση της επικείμενης καλοκαιρινής κυκλοφορίας του Nothing Phone (1), ο Pei παρουσίασε επίσης το Nothing OS: την εμπειρία χρήστη με βάση το Android που θα κάνει ντεμπούτο στο πρώτο smartphone της εταιρείας.

Με βάση τα λόγια του Pei, το Nothing OS «παίρνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του καθαρού Android, περιορίζοντας το λειτουργικό σύστημα στα απολύτως απαραίτητα, όπου κάθε byte έχει έναν σκοπό». Πρόκειται για μια ξεκάθαρα οικεία προσέγγιση, που ακολουθεί παρόμοιες αρχές με την εμπειρία χρήστη OxygenOS που βρίσκεται στα τηλέφωνα που κατασκευάζει η πρώην εταιρεία του Pei, η OnePlus.

Nothing Phone (1)

Όπως φαίνεται στα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης (και αναφέρθηκε από τον Pei στη ροή της 23ης Μαρτίου), υπάρχει μια ξεχωριστή αισθητική στο Nothing OS, που μεταφέρει τον ρετρό-φουτουρισμό που έχει ήδη παρατηρηθεί στα ευρύτερα περιουσιακά στοιχεία της μάρκας.

Η σκόπιμη εικονογράφηση και η χαρακτηριστική γραμματοσειρά dot matrix της εταιρείας είναι άφθονες, με μια «ομαλή και ομοιόμορφη εμπειρία» που εκδηλώνεται σε στοιχεία όπως το ρολόι, το οποίο παραμένει σε όλη την πάντα ενεργοποιημένη οθόνη, την οθόνη κλειδώματος και την αρχική οθόνη, προσφέροντας μεγαλύτερη συνοχή.

Ο ηχητικός σχεδιασμός του λειτουργικού συστήματος είναι προφανώς επηρεασμένος από τον «κώδικα Μορς, τους ταλαντωτές και τα ψηφιακά ρολόγια», ενώ η εμπειρία χρήσης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκριτικά ελαφριά σε κινούμενα σχέδια του UI, στην επιδίωξη να προσφέρει μια πιο καθαρή και απλή εμπειρία πλοήγησης.

Ο Pei υποσχέθηκε επίσης 40% λιγότερες προ-φορτωμένες εφαρμογές, εστιάζοντας στις δικές του εμπειρίες της Google ως την πρώτη πύλη κλήσης για τις περισσότερες υπηρεσίες, καθώς και στενή ενσωμάτωση, όχι μόνο με τα προϊόντα Nothing, αλλά και με συσκευές και υπηρεσίες άλλων εταιρειών- με τα AirPods της Apple και τα αυτοκίνητα της Tesla να αναφέρονται ονομαστικά κατά τη διάρκεια της ροής του Μαρτίου.

Για να ολοκληρώσει την πλευρά του λογισμικού, ο Pei υποσχέθηκε τρία χρόνια ενημερώσεων του λειτουργικού συστήματος Android και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας, κάτι που σε συνδυασμό με την κυκλοφορία το καλοκαίρι υποδηλώνει ότι το Phone (1) θα φτάσει με το Android 12.

- -

Related posts

Μύκητας Candida auris: Πόσο πρέπει να ανησυχούμε

timesadmin

Rossgram: Ρώσοι επιχειρηματίες κατασκεύασαν το ρωσικό υποκατάστατο του Instagram

timesadmin

Δείτε τι συμβαίνει με το στοματικό διάλυμα και την πίεση στο αίμα

timesadmin

Ρομποτικός σταθμός φόρτισης από τη Ford: Σχεδιασμένος για να προσφέρει σε οδηγούς ΑμεΑ βοήθεια

timesadmin

Διάστρεμμα αστραγάλου: Πότε είναι πιο σοβαρό το στραμπούληγμα του ποδιού

timesadmin

Τι ανήκει στον Έλον Μασκ – Από το Twitter μέχρι την Tesla και τη… «βαρετή εταιρεία»

timesadmin