jack-dorsey:-Ο-άνθρωπος-που-απογείωσε-το-twitter-κάνοντας-(μεταξύ-άλλων)-διαλογισμό-σε-σπηλιές-και-παίρνοντας-lsd
ΥΓΕΙΑ

Jack Dorsey: Ο άνθρωπος που απογείωσε το Twitter κάνοντας (μεταξύ άλλων) διαλογισμό σε σπηλιές και παίρνοντας LSD

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο συνιδρυτής του κολοσσού των social media Twitter, Jack Dorsey, αποχωρεί από τη θέση του CEO. Ο Dorsey είναι γνωστός για τις αντισυμβατικές του θέσεις. Δεν δίστασε άλλωστε να κηρύξει τον πόλεμο και στον Ντόναλντ Τραμπ όταν εκείνος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, μπανάροντας στην ουσία τις αναρτήσεις του καθώς μαρκάρονταν ως fake news. Ενώ το καλοκαίρι του 2021 ο λογαριασμός του μπλοκαρίστηκε ολοκληρωτικά.

Όσο αντισυμβατικός ήταν ο Jack Dorsey άλλο τόσο ήταν και η βόμβα μεγατόνων ότι παραιτείται από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας που απογείωσε. «Δεν είμαι σίγουρος αν το έχει μάθει κανείς αλλά παραιτήθηκα από το Twitter». Έτσι ανακοίνωσε ο Dorsey το τέλος εποχής.

Σε μια οριστική ρήξη με την εταιρεία, ο Dorsey σκοπεύει επίσης να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο το 2022 και δεν θα διεκδικήσει μια νέα θητεία στη γενική συνέλευση του ομίλου.

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ

Ο Jack Dorsey είναι ένας από τους εκκεντρικούς της Silicon Valeey

Αν ήταν χαρακτήρας σε ταινία, ο Jack Dorsey θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κλισέ. Απόλυτα σοβαρός και ιδεαλιστής, πιστεύει με πάθος ότι η τεχνολογία μπορεί να επιφέρει παγκόσμια ειρήνη και ευημερία. Είναι ένα είδος ελευθεριακού χίπη, μια φιλοσοφία που μερικές φορές φαίνεται κάπως μπερδεμένη. Τυχαίνει επίσης να είναι ένας γνήσιος οραματιστής της τεχνολογίας. Και αυτό το χαρακτηριστικό είναι που τον κάνει αντισυμβατικό.

Είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε το Twitter, ζούσε σαν χίπης πιστεύοντας ότι τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να επιφέρουν την κοινωνική αλλαγή ενώ ταυτόχρονα έχτισε ένα γιγάντιο κατασκεύασμα που αξίζει δισεκατομμύρια. Κάνοντάς τον έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γενιάς του.

Η παραίτησή του από το Twitter είναι σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που αποχωρεί. Αφού αποχώρησε από τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνίδρυσε την πρώτη φορά, δημιούργησε την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Square το 2009 – η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία. Επέστρεψε στο Twitter το 2015.

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ

Μέχρι τη Δευτέρα 29/11/2021 διοικούσε και τις δύο εταιρείες – μια κατάσταση που δεν άρεσε σε πολλούς επενδυτές.

Πέρυσι η Elliott Management, ένας μεγάλος επενδυτής στο Twitter, προσπάθησε να τον κάνει να επιλέξει μεταξύ των δύο. Ήθελαν έναν διευθύνοντα σύμβουλο που να περνούσε το χρόνο του μόνο στο Twitter.

Αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί η τιμή της μετοχής του Twitter δεν έπεσε όταν ο εμβληματικός ηγέτης τηςς παραιτήθηκε ξαφνικά ξανά.

Η καταγγελία της Azealia Banks ότι ο Dorsey της έστειλε τρίχες από το μούσι του

Πολλά έχουν γραφτεί για τον πρώην, πλέον, CEO του Twitter. Ένας συνάδελφός του είχε πει ότι «κανείς δεν περίμενε ο Τζακ θα φτάσει στα ύψη που έφτασε. Ήταν ένας χίπης με στυλ μισο-άστεγου, προγραμματιστής λογισμικού που κοιμόταν σε καναπέδες φίλων και συναδέλφων του».

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ

Ο Jack Dorsey υπήρξε κάποτε punk rocker, εγκατέλειψε το NYU, είναι αδειούχος μασέρ και επίδοξος σχεδιαστής μόδας. Και δισεκατομμυριούχος. «Είναι σχεδόν σαν μια από αυτές τις ρώσικες κούκλες, με ένα νέο εξωτερικό κέλυφος να φοριέται κάθε δύο χρόνια», είπε ο Nick Bilton, συγγραφέας του «Hatching Twitter». «Πέρασε από μια φάση όπου φόρεσε αυτά τα περίεργα πουκάμισα Dior Homme. Τώρα είναι στην μποέμ φάση του σχεδιαστή Rick Owens. Κάποια στιγμή είχε εμμονή με το wabi-sabi, μια ιαπωνική σχεδιαστική φιλοσοφία που είναι περίεργη και εκκεντρική».

Οι μέτοχοι του Twitter πάντως δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Όταν το CNBC ανακοίνωσε την παραίτηση του 45χρονου, η μετοχή του Twitter αυξήθηκε περισσότερο από 11%. Ίσως να ανακουφίστηκαν που δεν θα αντιμετωπίσουν άλλες ιστορίες όπως εκείνη με την Azealia Banks.

To Twitter στο χρηματιστήριο

Η rnb καλλιτέχνις ισχυρίστηκε ότι ο Dorsey είχε στείλει κομμάτια από τη γενειάδα του για να τα χρησιμοποιήσει ως ένα προστατευτικό φυλαχτό. Ο Dorsey το διέψευσε και η ανάρτηση της Banks στο Twitter για αυτό έχει διαγραφεί από τότε. Το μούσι, ωστόσο έχει τον δικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο άνθρωπος που «έγινε δισεκατομμυριούχος κατά λάθος» και είναι φαν του LSD

Μία τέτοια περσόνα όπως αυτή του Jack Dorsey ήταν βέβαιο ότι θα συναντούσε επικρίσεις.

Όταν ο Ντόρσεϊ ανέλαβε εκ νέου τη θέση το 2015, οι ευαισθησίες του είχαν μετατοπιστεί από nerd ιδρυτή μιας start-up επιχείρησης, που κάποτε κάλυψε το σκουλαρίκι στη μύτη του με ένα τσιρότο όταν ένα αφεντικό του ζήτησε να το ξεφορτωθεί, σε μποέμ.

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ

Ο Dorsey έφερε καλά πράγματα στο Twitter. Για την ακρίβεια το απογείωσε. Αλλά ο γκουρού της τεχνολογίας έχει πάρα πολλούς περισπασμούς για να κάνει focus μόνο στο Twitter. Εξάλλου είναι ένας άνθρωπος που έχει πει ότι προσπαθεί να διαλογίζεται για δύο ώρες κάθε μέρα. Υπάρχουν φωτογραφίες του να κάνει διαλογισμό μέσα σε σπηλιές. Επίσης, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, έχει δηλώσει φαν του microdosing LSD, της χορήγησης δηλαδή του ναρκωτικού σε μικρές και ελεγχόμενες δόσεις ώστε το άτομο να είναι λειτουργικό.

«Εργαζόταν εξαιρετικά σκληρά και ξόδεψε πολύ χρόνο για να χτίσει την εταιρεία. Αλλά τα ενδιαφέροντά του ήταν πολύ εκτεταμένα για να είναι ένα συγκεντρωμένος Διευθύνων Σύμβουλος», είπε ένας πρώην υπάλληλός του.

Ο Bilton πάλι δεν ήταν τόσο γενναιόδωρος. Ο Dorsey είπε ότι θα επικεντρωθεί περισσότερο στο σύστημα ψηφιακών πληρωμών Square και στη φιλανθρωπία του. Εν τω μεταξύ, μεταξύ των εξωσχολικών ενδιαφερόντων του είναι να σχετίζεται με μερικές από τις πιο ελκυστικές γυναίκες στον πλανήτη. Έχει συνδεθεί με τα μοντέλα Flora Carter και Raven Lyn Corneil, την καθηγήτρια γιόγκα Kate Greer, το μοντέλο μόδας Lilly Cole και τη συγγραφέα του «Boss Bitch» Nicole Lapin. Καθόλου άσχημα για έναν τύπο που, μόλις το 2005, δεν ήξερε τι είναι ένα μήνυμα κειμένου».

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ

Η περιουσία του Dorsey, ξεπερνάει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ζει σε μια γυάλινη έπαυλη με θέα στη γέφυρα Golden Gate. Λέγεται ότι παίρνει πρωινό με νερό, αλάτι και λεμόνι και περνούσε περίπου 75 λεπτά κάθε μέρα περπατώντας από το σπίτι του στο γραφείο του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προτιμά να εργάζεται στο σπίτι κάτω από υπέρυθρο φως, το οποίο υποτίθεται ότι ανακουφίζει από το άγχος. Ισχυρίστηκε ότι έτρωγε μόνο ένα γεύμα την ημέρα και νήστευε τα Σαββατοκύριακα.

Όσο για τον ισχυρισμό του Dorsey ότι περνάει 45 λεπτά κάθε νύχτα κάνοντας μεταφορές από μια σάουνα σε παγωμένο νερό και πίσω στη σάουνα, ο Bilton έχει τις αμφιβολίες του.

Σε κάθε περίπτωση με την αποχώρησή του, ο Jack Dorsey αφήνει στο Twitter «κληρονομιά» τους 211 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες του.

- -

Related posts

TikToker έγινε viral όταν πόσταρε ότι εστιατόριο έδωσε στον σύντροφό της κατάλογο με τιμές ενώ σ’ εκείνη όχι

timesadmin

Νιώθετε συνεχώς ότι κρυώνετε; Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει

timesadmin

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι γυναίκες

timesadmin

18 συμβουλές για να σταματήσει ο βήχας – Όλες οι αιτίες και τα σχετικά φάρμακα

timesadmin

Witness says Giuliani, Mukasey tried to broker deal for his freedom

timesadmin

Κορωνοϊός: Για πόσο καιρό μετά την COVID βγαίνουν θετικά τα τεστ;

timesadmin