Η φιλανδική εταιρεία κοινής ωφελείας Fortum, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αναλάβει προ φόρων απομειώσεις 2,1 δισ. Ευρώ από τις ρωσικές δραστηριότητες, στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου.
Η απομείωση περιλαμβάνει ποσό 0,3 δισ. Ευρώ από τις ρωσικές δραστηριότητες της Fortum, 0,6 δισ. Ευρώ από τη Unipro, μια ρωσική εταιρεία που ελέγχει η θυγατρική της Fortum, Uniper, και 0,2 δισ. Ευρώ από τη συμμετοχή της Fortum στη ρωσική ενεργειακή TGC-1 και από τις κοινοπραξίες σε - στη Ρωσία, τόνισε η εταιρεία.
Τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε διαγραφή 1 δισ. Ευρώ από τις απαιτήσεις της για το project αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος ανεστάλη από τη Γερμανία ως απάντηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.