7.7 C
London
Sunday, March 16, 2025

F1 GP Αυστραλίας: Δραματικό ξεκίνημα με νίκη Lando Norris

Date:

Related stories

H McLaren έφτασε τις 190 νίκες στην F1 καθώς είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες στο σπορ και πλέον έχει φτάσει ξανά στην κορυφή από πέρσι. Φέτος στην πρεμιέρα του Grand Prix Αυστραλίας το απέδειξε με τον Lando Norris να κατακτά την 5η νίκη της καριέρας του. 

Ο Βρετανός διατήρησε σε ένα δραματικό φινάλε, ενός επεισοδιακού αγώνα, την πρωτοπορία, έχοντας τον Verstappen πίσω του με ανοιχτό DRS στους τελευταίους γύρους.

Ο Ολλανδός επέζησε με οριακές αποφάσεις εκείνου και της ομάδας του στο ροντέο της βροχής στην Μελβούρνη και κρατά ένα θετικό αποτέλεσμα ουσιαστικά, γνωρίζοντας πως η εικόνα τουλάχιστον στον ξεκίνημα της σεζόν θα είναι αυτή με τις McLaren να είναι ισχυρότερες. 

Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο George Russell με την Mercedes, έχοντας κάνει ένα Grand Prix σχεδόν χvρίς να τον δείξει καν η τηλεόραση. Βρέθηκε τέταρτος εξ αρχής, δεν τον απείλησε κανείς, δεν πλησίασε ποτέ τον Verstappen και όταν έγινε ένας μικρός χαμός με τα ελαστικά και την βροχή η Mercedes αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά για να τον διατηρήσει εκεί. Προφανώς εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος του Piastri, αλλιώς θα παρέμενε τέταρτος. 

Διαβάστε τι συνέβη στην επεισοδιακή πρεμιέρα της F1 στο topgeargreece.gr 

Latest stories