Η Lenovo έφτιαξε ένα hi tech τρόπαιο για τον νικητή του Grand Prix της Formula 1 στην Ιαπωνία, το οποίο πρέπει να το φιλήσει ο οδηγός για να φωτιστεί στα χρώματα της πατρίδας του
Ο Max Verstappen δεν συνηθίζει να φιλάει το τρόπαιο του νικητή όταν το παραλαμβάνει κατά τους πανηγυρισμούς στο podium των αγώνων που κερδίζει. Στην Σουζούκα όμως και στο Grand Prix της F1 της Ιαπωνίας, θα πρέπει να το κάνει (αν κερδίσει) γιατί το τρόπαιο του νικητή θα είναι το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά τρόπαιο που έχει υπάρξει στην Formula 1 και θέλει φιλιά.
Η Lenovo που είναι χορηγός της Formula 1 γνωρίζει καλά πως οι οδηγοί όταν ανεβαίνουν πανηγυρίζοντας στο βάθρο των αγώνων, φιλούν τα τρόπαια που τους απονέμονται. Ενόψει του αγώνα στην Ιαπωνία, μεταμορφώνει την παραδοσιακή αυτή συνήθεια σε υψηλής τεχνολογίας διαδικασία.
Το τρόπαιο του φετινού αγώνα όταν το σηκώσει ο νικητής ψηλά στον ουρανό θα ανάψουν κάποιες ενδείξεις που θα του υποδείξουν το σημείο που θα πρέπει να ακουμπήσει τα χείλη του.
Το “Kiss me” που υπάρχει στο τεχνολογικά εξελιγμένο τρόπαιο είναι ουσιαστικά ένα κουμπί αφής. Όταν τα χείλη του οδηγού το ακουμπήσουν, τότε θα φωτιστεί στα χρώματα της σημαίας της χώρας από την οποία κατάγεται ο οδηγός.
“Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, προκαλέσαμε τους εαυτούς μας να βρούμε έναν τρόπο να ενσωματώσουμε πιο έξυπνη τεχνολογία στα τρόπαια με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει, ώστε να αναβαθμίσουμε την εμπειρία του βάθρου”, λέει ο Philip Marchington, Executive Creative Director of Corporate Marketing, Lenovo.
Χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία μικροδιακοπτών με ευαισθησία αφής, το τρόπαιο θα φωτίζεται από τον πυρήνα του και θα δημιουργεί ένα μοναδικό στο είδος του θέαμα. Αντίστοιχο έπαθλο μάλιστα θα έχει και το Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών στο Circuit of the Americas στα τέλη Οκτωβρίου.
“Το εντυπωσιακό σχήμα του τροπαίου, που ονειρεύτηκε η Lenovo και διαμορφώθηκε από την εμβληματική εταιρεία σχεδιασμού Pininfarina, αντικατοπτρίζει την εισαγωγή αέρα στα μονοθέσια της F1 και διαθέτει ένα παραμετρικό μοτίβο που απηχεί τις αναλογίες του λογότυπου της Lenovo”, εξηγεί ο Marchington.
Άρα το μόνο που μένει να δούμε το πρωί της Κυριακής είναι σε τι χρώματα θα ανάψουν τα μικροσκοπικά LED του τροπαίου, με τον Max Verstappen να δείχνει από την άνεση με την οποία κατέκτησε την pole position πως έχει τον πρώτο λόγο για αυτό το φιλί.