Εν αναμονή της καταδίκης του Diddy στις 3 Οκτωβρίου, η πρώην σύντροφός του, Virginia “Gina” Huynh και ένα από τα φερόμενα θύματά του, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, κατέθεσε επιστολή στο δικαστήριο υπέρ της αποφυλάκισής του. Η επιστολή, η οποία περιλαμβάνεται σε νομικά έγγραφα που υπέβαλε η υπεράσπιση και αποκάλυψε η Page Six, απευθύνεται στον δικαστή Arun Subramanian.
Σε αυτή, υποστηρίζει τον πρώην σύντροφό της, εξηγώντας πως δεν τον έχει δει ποτέ να είναι βίαιος, ενώ εκφράζει τον θαυμασμό της σε εκείνον ως πατέρα. «Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει υπάρξει βίαιος εδώ και πολλά χρόνια και έχει αφοσιωθεί στο να είναι πρώτα και κύρια πατέρας», αναφέρει στη δικογραφία. Στη συνέχεια, αναφέρει: «Η σχέση μας, όπως πολλές, δεν ήταν πάντοτε τέλεια, περάσαμε πάνω και κάτω και έγιναν λάθη, αλλά ήταν πρόθυμος να αναγνωρίσει τα λάθη του και να πάρει καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον».
Όπως υποστηρίζει, ο ιδρυτής της Bad Boy Records «κατέβαλε ορατές προσπάθειες να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να επανορθώσει για το κακό που προκάλεσε». Όταν τελείωσε η σχέση τους, σύμφωνα με την ίδια, είχε πλέον «μια ενέργεια γεμάτη αγάπη, υπομονή και γαλήνη, πολύ διαφορετική από την παλαιότερη συμπεριφορά του».
Επισήμανε επίσης, ότι δεν θεωρεί τον Diddy «απειλή για την ίδια ή για την κοινωνία», ενώ τόνισε ακόμη ότι πρόκειται για την πρώτη του ποινική υπόθεση, και πως ο κατηγορούμενος υπήρξε «συνεργάσιμος, ευγενικός και συνεπής» καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης.
«Έχει ισχυρούς οικογενειακούς και κοινωνικούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του που εξαρτώνται από αυτόν συναισθηματικά και οικονομικά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω το δικαστήριο ότι, αν αποφυλακιστεί, πιστεύω πως θα τηρήσει όλους τους περιοριστικούς όρους και δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία του ή την ευημερία της οικογένειάς του».
Η ίδια δεν κατέθεσε τελικά στη δίκη, παρότι είχε κατονομαστεί ως βασική μάρτυρας κατηγορίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο πρώην βοηθός του Σον Κομπς, George Kaplan, υποστήριξε ότι είχε δει τον ράπερ να της πετάει μήλα σε κατάσταση θυμού.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της, το 2019, με την μπλόγκερ Tasha K, η Virginia Huynh είχε περιγράψει ένα περιστατικό κακοποίησης, ισχυριζόμενη ότι ο Σον Κομπς «την πάτησε δυνατά στην κοιλιά» και «της έκοψε την ανάσα». Όπως είπε τότε, φώναζε: «Σε παρακαλώ σταμάτα, δεν μπορώ να αναπνεύσω».
Η σχέση τους, όπως ανέφερε, διασταυρώθηκε με αυτή του Diddy με την Cassie Ventura, η οποία κατέθεσε ως βασική μάρτυρας στη δίκη. «Με κακοποιούσε ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά. Με συνέκρινε διαρκώς με την Cassie και μου έλεγε ότι εγώ είμαι η κακή, ενώ εκείνη η καλή», είπε η Huynh. Επίσης, υποστήριξε ότι «όλοι γύρω του επέτρεπαν αυτή τη συμπεριφορά».
Ο 55χρονος μουσικός παραγωγός κρίθηκε ένοχος τον Ιούλιο για δύο κατηγορίες που αφορούν στη μεταφορά προσώπων με σκοπό την πορνεία και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών. Αθωώθηκε από τις βαρύτερες κατηγορίες για σωματεμπορία και εκβιασμό. Η αίτηση αποφυλάκισής του είχε προηγουμένως απορριφθεί, με τον δικαστή Subramanian να αναφέρει πως ο κατηγορούμενος επέδειξε «περιφρόνηση για τον νόμο και ροπή προς τη βία».
Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock