credit-suisse:-“Αγκάθι”-στις-διαπραγματεύσεις-με-ubs-η-επενδυτική τραπεζική-της
ΚΟΣΜΟΣ

Credit Suisse: “Αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις με UBS η επενδυτική τραπεζική της

Οι μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και trading της Credit Suisse αποτελούν το βασικό σημείο στο οποίο έχουν “κολλήσει” οι συνομιλίες για την εξαγορά της από την ανταγωνιστική ελβετική τράπεζα UBS, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η UBS ανησυχεί για τους κινδύνους στον ισολογισμό της Credit που απορρέουν από τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής της, η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία σειρά απωλειών και σκανδάλων τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ανησυχεί κυρίως για τη μοχλευμένη χρηματοδότηση, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών τους τελευταίους μήνες, ανέφεραν οι πηγές.

Η UBS αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι επί του ρεπορτάζ σε σχετικό αίτημα του Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι η UBS εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του συνόλου της Credit Suisse ή μέρους των δραστηριοτήτων της, σε ένα deal που προωθούν οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές και το οποίο θα βάλει τέλος στην πορεία κατάρρευσης του μικρότερου αντιπάλου της, που προκάλεσε έντονους τριγμούς σε όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι επενδυτές ξεφορτώθηκαν πανικόβλητοι μετοχές και ομόλογα της Credit Suisse στον απόηχο της κατάρρευσης περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε με την πτώση της Silicon Valley Bank. 

Ένα “σωσίβιο” ρευστότητας από την ελβετική κεντρική τράπεζα εντός της εβδομάδας σταμάτησε προσωρινά την πτώση της μετοχής της Credit, ωστόσο οι πιέσεις επανήλθαν άμεσα και είναι ορατός ο κίνδυνος να την εγκαταλείψουν μαζικά οι πελάτες ή και οι συνεργάτες της.

Σημειώνεται ότι όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το Bloomberg, η UBS αναζητά κάποιο στήριγμα από την ελβετική κυβέρνηση σε ενδεχόμενη συμφωνία με την Credit Suisse. Συγκεκριμένα, η UBS συζητά σενάρια στα οποία η κυβέρνηση θα αναλάμβανε ορισμένα νομικά έξοδα ή άλλες απώλειες σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Μια συγχώνευση μεταξύ των δύο ελβετικών τραπεζικών κολοσσών, των οποίων τα κεντρικά γραφεία αντικρίζουν το ένα το άλλο στην κεντρική πλατεία Paradeplatz της Ζυρίχης, θα ήταν ένα ιστορικό γεγονός για τη χώρα και την παγκόσμια οικονομία. 

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι η ανακοίνωση μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο τραπεζών το αργότερο μέχρι την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, το οποίο ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί. Η κατάσταση πάντως παραμένει ρευστή και μπορεί να αλλάξει.

Related posts

WSJ: Η ExxonMobil σχεδιάζει μείωση δαπανών και συγχώνευση μονάδων

timesadmin

Ντράγκι: “Σέβομαι την κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν ζήτησα απόλυτες εξουσίες”

timesadmin

ΝΑΤΟ: Θετικός στον κορονοϊό ο Γ. Στόλτενμπεργκ

timesadmin

Ιαπωνία: Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του άνδρα που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άμπε

timesadmin

Ρωσία: Καρατομήθηκε ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετά τα πλήγματα στην Κριμαία

timesadmin

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι τιμές παραγωγού

timesadmin