spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

CNN: Ιστορική νίκη του Ελληνοαμερικανού Κρις Πάπας στη Γερουσία

Ο ελληνικής καταγωγής Δημοκρατικός Κρις Πάπας κερδίζει την έδρα του Νιου Χάμσαϊρ στη Γερουσία, σύμφωνα με την εκτίμηση του Decision Desk του CNN αλλά και του Associated Press. Η εκτίμηση επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του NBC News. Ο ελληνικής καταγωγής πολιτικός γράφει ιστορία: γίνεται ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας που εκλέγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ, σημειώνει το CNN.

Ο Πάπας “απέκρουσε” τον Ρεπουμπλικανό Τζον Σουνούνου, σεμια αναμέτρηση που παρακολουθήθηκε στενά. Ο  Σουνούνου είχε την ίδια έδρα από το 2003 έως το 2009, όταν τον νίκησε η Δημοκρατική Τζιν Σαχίν, η οποία τώρα αποσύρεται.

Το Νιου Χάμσαϊρ ψηφίζει Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι Ρεπουμπλικανοί έβλεπαν όμως ευκαιρία, καθώς ελέγχουν τη θέση του κυβερνήτη και το πολιτειακό νομοθετικό σώμα, ενώ η οικογένεια Σουνούνου κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην πολιτική ζωή της πολιτείας.

Ο Πάπας είδε το δύσκολο κλίμα για τους Ρεπουμπλικανούς. Επικέντρωσε την εκστρατεία του στο κόστος ζωής και τη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχε ισχυρή στήριξη από το κόμμα του: τον υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, και περιόδευσαν μαζί στελέχη του κόμματος και η πρώην αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις. Τον στήριξαν ακόμα και Ρεπουμπλικανοί και ανεξάρτητοι.

Ο Σουνούνου, το 2024 είχε γράψει άρθρο γνώμης όπου αποκαλούσε τον Τραμπ “χαμένο”. Ο πρόεδρος, ωστόσο, τον στήριξε φέτος στις προκριματικές απέναντι στον Σκοτ Μπράουν, πρώην πρέσβη του στη Νέα Ζηλανδία. Καθώς ο Πάπας προσπαθούσε να τον συνδέσει με τη μη δημοφιλή κυβέρνηση Τραμπ, ο Σουνούνου κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες διαφήμιση όπου τόνιζε την απόστασή του από τον πρόεδρο.

“Όπως το παρουσιάζει ο Κρις Πάπας, είμαι ο χαμένος γιος του Προέδρου Τραμπ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ”, λέει ο Σουνουνού στη διαφήμιση.

Popular Articles