Βαριέσαι να μαγειρέψεις; Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το Cantina κυκλοφορεί με γρήγορες, εύκολες και χορταστικές συνταγές που κάνουν τη ζωή μας πιο χαλαρή στις πιο καυτές μέρες του χρόνου.
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ελληνικού τραπεζιού. Πολυτέλεια κρυμμένη στην απλότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες. Ένας ύμνος στην αυτοσχέδια μαγειρική.
• Πώς να κάνεις θαύματα με το τίποτα!
• Συνταγές που αγαλλιάζουν την ψυχή!
• Τα σνακ του θερινού σινεμά, όλα χειροποίητα, για βραδιές σινεφίλ στην αυλή και τη βεράντα μας
• Γεύματα για έναν: Όταν είμαστε μόνοι τρώμε απλά αλλά όχι αφρόντιστα. Αυτοφροντίδα και αγάπη με φαγητά καλοκαιρινά και νόστιμα.
• Πατατολατρεία: Τα γεώμηλα πάνε διακοπές και διώχνουν τη μελαγχολία… Τα παιδικά μας χρόνια συμπυκνωμένα σε μια μπουκιά.
• Πίτες απλές, έτοιμες σε 15΄-30΄ σε τηγάνι η φούρνο
• Αυγά με όλους τους συγκλονιστικούς τρόπους. Με φρέσκα αυγά μαγειρεύονται τα πιο ηλιόλουστα πιάτα του καλοκαιριού
• Οι “χωριάτικες” σαλάτες της Μεσογείου
• Γλυκά ψυγείου, νοσταλγία σε κάθε μπουκιά με φρούτα, ελαφριές κρέμες, ζελέ, γιαούρτι και μπισκότα.
Ακόμα στο Cantina που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Θέμα:
Η μνήμη της γεύσης. Τα φαγητά που μας συνδέουν ως Έλληνες
Η αγορά του Ρέντη. 24 ώρες στο στομάχι της πρωτεύουσας
Ο άγνωστος Πειραιάς. Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις του
Διαδρομές
Από τα κεφτεδάκια και τις τηγανητές πατάτες μέχρι τη χωριάτικη και τον καγιανά, αυτό είναι το timeline του ελληνικού comfort food
Ενα πιάτο, μία ιστορία: Σοφεγάδα
Αναλύουμε ένα κλασικό φαγητό της ελληνικής –και όχι μόνο– cucina povera, βασισµένο στην απλότητα και την εποχικότητα.
Έρευνα: Οι Έλληνες και η μπίρα
Το ποτό -παντελώς άγνωστο στην Ελλάδα πριν από 200 χρόνια– που υπερκέρασε θριαμβευτικά σε κατανάλωση το κρασί.
Επιστήμη: Γιαούρτη (η)
Τα πάντα για τη διατροφική μας κληρονομιά, μέσα από αριθμούς και επιστημονικά δεδομένα
Φαινόμενο: Από τις τράπεζες αγάπης στα κοινά τραπέζια των σύγχρονων εστιατορίων
Πρόσωπα
Γιατί είναι σημαντικός ο Χρόνης Δαμαλάς;
Μας σύστησε την πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή της μίξης ιαπωνικής και ελληνικής κουζίνας.
Ομάδα: Σεϋχέλλες, στον Κεραμεικό
Το εστιατόριο όπου η κουζίνα, η γειτονιά και η ομάδα συντονίζονται απόλυτα.
Συνέντευξη με τον Σπύρο Αρτελάρη
Τον pastry chef των εστιατορίων Noema και Scorpios στη Μύκονο και συνεργάτη του chef Αθηναγόρα Κωστάκου
Social: Η Βίκυ Παπαδάκη, ειδική στην επικοινωνία της γαστρονομίας, μας ξεναγεί στις προκλήσεις και τις ομορφιές του να αφηγείσαι ιστορίες μέσα από την εικόνα των social media.
Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Στάικο
Μαγειρεύει για τους ηθοποιούς του παράλληλα με τις πρόβες και επιμένει ότι η ελληνική κουζίνα μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει, δημιουργεί νέες συνθήκες και διδάσκει πολιτισμό.
Ταξίδι: Πού θα φάτε στην Κέρκυρα
5 νόστιμες στάσεις για παραδοσιακό φαγητό σε ταβέρνες μέχρι fine dining και ιταλικό
Εστιατόριο: Αρακλειά
Ο Γιάννης Γαβαλάς σερβίρει μια βιωματική κουζίνα με κυκλαδίτικες πρώτες ύλες, σε ένα νησί μια σταλιά.
Ρεπορτάζ
24 ώρες στη λαχαναγορά του Ρέντη
Τρυπώσαμε αξημέρωτα στα άδυτά της για να καταλάβουμε αληθινά τι σημαίνει Ρέντης – από τις 05.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ
Κρασί: Αφιέρωμα στα ελληνικά Chardonnay
Μια αναφορά στην ποικιλία που κατέχει, εδώ και λίγο καιρό, την πρώτη θέση ανάµεσα στις λευκές ποικιλίες σταφυλιού, σε έκταση φυτεµένων αµπελώνων παγκοσµίως + 20 αντιπροσωπευτικές επιλογές.
Μη χάσετε το νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.
