spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, με τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Στη Θεσσαλία, πάντως, μέχρι τις πρωινές ώρες δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες. Χιονοπτώσεις έχουν ήδη σημειωθεί στα χιονοδρομικά κέντρα στο Περτούλι Τρικάλων και στα Χάνια Πηλίου, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται περίπου στις 14:00, κυρίως στη Μαγνησία και τις Βόρειες Σποράδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, ενώ στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και δυτικά ορεινά.

Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 19 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 18 βαθμούς.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καθώς τα φαινόμενα συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο.

Popular Articles