spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Άδωνις Γεωργιάδης: Να μην πάνε να μας εκβιάσουν οι εταιρείες, θέλουμε γενναία έκπτωση στα σκευάσματα κατά της παχυσαρκίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Να μην πάνε να μας εκβιάσουν οι εταιρείες, θέλουμε γενναία έκπτωση στα σκευάσματα κατά της παχυσαρκίας

«Ζήτημα λίγων ημερών» η ανακοίνωση των όρων του προγράμματος με εθνικούς πόρους – «Δεν θα γίνει αναδρομικό clawback» στις εταιρείες

Μήνυμα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν τα δύο σκευάσματα κατά της παχυσαρκίας να κάνουν «γενναία έκπτωση» για να ενταχθούν τα φάρμακά τους στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω» με κρατικούς έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επιτροπή έχει καταλήξει ότι το ένα σκεύασμα δύναται να αντικατασταθεί από το άλλο. Το λέω ως μήνυμα προς τις εταιρείες, να μην πάνε να μας εκβιάσουν, γιατί έχουμε βρει τη λύση» τόνισε από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Τσίμαρη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η επιτροπή θα καλέσει τις δύο εταιρείες και μόλις υπάρξει συμφωνία για την τιμή, το υπουργείο θα ανακοινώσει τους όρους του προγράμματος και πώς θα συνεχιστεί. «Είναι ζήτημα μερικών ημερών να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα», εκτίμησε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η ανταπόκριση στο πρόγραμμα ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου, καθώς συμμετείχαν 43.000 άνθρωποι. Το πρόγραμμα είχε τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, ενώ με τροπολογία ψηφίστηκε η συνέχισή του με εθνικούς πόρους.


107


49


86


122


77


127













Popular Articles