Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, σε σχολείο της Φαγκέρστα, στην κεντρική Σουηδία, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με σπαθί εξαπέλυσε επίθεση, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης.
Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικό βίαιης επίθεσης σε εξέλιξη σε σχολείο της Φαγκέρστα και έσπευσε στο σημείο, όπου προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου.
“Η αστυνομία συνεχίζει να επιχειρεί στο σημείο με τη συνδρομή διαφορετικών πόρων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην παραβιάζουν τους αποκλεισμούς δρόμων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.
Σύμφωνα με το σουηδικό ενημερωτικό μέσο Aftonbladet, ο άνδρας που φέρεται να πραγματοποίησε την επίθεση τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά αστυνομικών.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

