spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Hammack: Η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια της για να περιορίσει τον πληθωρισμό

Η επικεφαλής της Cleveland Fed, Beth Hammack, επανέλαβε σήμερα την άποψή της ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει άμεσα τα επιτόκια της, προκειμένου να μειώσει τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό, όπως μεταδίδει το Reuters. 

“Όταν συνομιλώ με επιχειρήσεις, διαπιστώνω ότι επιθυμούν έντονα να αντλήσουν κεφάλαια και να δανειστούν ώστε να συνεχίσουν να επενδύουν. Βλέπουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης, γεγονός θετικό· θέλω να συνεχίσουν να βλέπουν τέτοιες ευκαιρίες, αλλά αν αυτή η ανάπτυξη είναι υπερβολική… ενδέχεται να ασκεί πρόσθετες πιέσεις στις τιμές, ενισχύοντας έτσι τις πληθωριστικές πιέσεις”, ανέφερε η Hammack μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της περιοχής του Dayton στο Οχάιο. 

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πολιτικής μας θα επιφέρει έναν βαθμό περιορισμού [της δραστηριότητας], ώστε να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό από το τρέχον επίπεδο —άνω του 3%— στον στόχο του 2%”, πρόσθεσε. 

Popular Articles