spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Θλίψη για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο, σήμερα το τελευταίο αντίο

Θλίψη για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο, σήμερα το τελευταίο αντίο

Θλίψη για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο, σήμερα το τελευταίο αντίο

Πρόκειται για τον 25χρονο Παντελή Διαμαντάκη και τον 58χρονο Μανώλη Στρατιδάκη, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κρύας Βρύσης

Θλίψη για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο, σήμερα το τελευταίο αντίο

Ανείπωτη είναι η θλίψη  στο Ρέθυμνο για τον άδικο χαμό των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Τετάρτης (29/7) την ώρα που επιχειρούσαν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, νότια του νομού.

Ο 25χρονος Παντελής Διαμαντάκης και ο 58χρονος Μανώλης Στρατιδάκης επέβαιναν σε υπηρεσιακό όχημα της Πυροσβεστικής, όταν εγκλωβίστηκαν στο πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άνδρες έχασαν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας των πυκνών καπνών, με αποτέλεσμα να περικυκλωθούν από τις φλόγες.

Οι δύο πυροσβέστες εντοπίστηκαν νεκροί έξω από το υπηρεσιακό όχημα με αριθμό από συνάδελφό τους.  Όπως μετέφερε η τοπική ιστοσελίδα patris.gr δεν ζητήθηκε καμία βοήθεια, δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο 25χρονος μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του

Ο Παντελής Διαμαντάκης ήταν μόλις 25 ετών. Είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως εποχικός πυροσβέστης. Στον Φουρφουρά Ρεθύμνου, η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία στο πένθος. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με τον πατέρα του να είναι ιερέας της περιοχής.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ευγενικό άτομο για το οποίο όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο.

Άνθρωπος της προσφοράς

Ο δεύτερος πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του ήταν ο 58χρονος Μανώλης Στρατιδάκης, καταγόμενος από το Γερακάρι.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, με σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία και ανιδιοτελή δράση.

Σήμερα οι κηδείες των δύο πυροσβεστών

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας θα εκτυλιχθεί σημερα, Πέμπτη (30/7) με τις κηδείες των δύο πυροσβεστών.

Η εξόδιος ακολουθία του 25χρονου Παντελή Διαμαντάκη θα τελεστεί στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Επισκοπείου Φουρφουρά Αμαρίου. Η σορός του θα βρίσκεται στον ναό από τις 11:00 το πρωί.

Την ίδια ώρα, η κηδεία του 58χρονου Μανώλη Στρατιδάκη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γερακάρι Αμαρίου, με τη σορό να βρίσκεται στον ναό από τις 16:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οκτώ συλλήψεις για τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι ο αντιδήμαρχος Πάρου, εργολάβος και δημοτικός υπάλληλος για τον ΧΥΤΑ

Δραματικές ώρες στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Σητεία και Πλωμάρι: Τρεις πυροσβέστες νεκροί, εκκενώσεις και απεγκλωβισμοί

Θρίλερ με το κινητό της Βρετανίδας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Εξέπεμπε σήμα μέχρι σήμερα το πρωί

Από το φιλί στη μαχαιριά: Για «φυτευτούς συμβουλάτορες των διαδρόμων» μιλά ο Αυγερινός, που «κόπηκε» από εκπρόσωπος του κόμματος Καρυστιανού

65

Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν unfollow στο Instagram

29

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το Ιράν: «Ισχυρή απάντηση» στις ιρανικές επιθέσεις, λέει η CENTCOM

Θρήνος στο Αμάρι για τους πυροσβέστες που χάθηκαν στη φωτιά στο Ρέθυμνο

18

«Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού και η αντίδραση Πλακιά - «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»

104

Τα τραγελαφικά των «κληρονόμων» και τα συμπλέγματα: Η καυστική ανάρτηση της κόρης του Γιάννη Ρίτσου για την απαγόρευση του γιου Χατζιδάκι

29

Ο Άργος περίμενε τον Οδυσσέα 20 χρόνια – Γιατί η ιστορία του συγκινεί ακόμη και σήμερα

Πανόραμα Βούλας: Μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι και έγινε… χαμός

Τα τυχερά ζώδια της εποχής του Λέοντα

Τα spa της ελληνικής φύσης: Παραλίες με ιαματικά νερά στην Ελλάδα για αναζωογονητικές βουτιές

Όταν η Ίμπιζα γίνεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Διασκεδάζουμε υπεύθυνα, επιστρέφουμε με ασφάλεια

Το Jundiaí «καταπίνει» έως και 217,7 εκατ. λίτρα λυμάτων τη μέρα: Παράγει χιλιάδες τόνους λιπάσματος

Φιάσκο με γέφυρα 2 εκατ. ευρώ στην Ινδία: Την έχτισαν με στροφή 90 μοιρών

Ψηφιακά κλειδιά: Ευκολία ή χαρά του κλέφτη;

Δείτε Επίσης

Popular Articles