spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Σπείρα με έδρα στον Άνω Κορυδαλλό και συνεργό στα Άνω Λιόσια «ξάφριζε» κοσμηματοπωλεία στην Αττική: Πώς δρούσαν, 370.000 ευρώ η λεία τους

Σπείρα με έδρα στον Άνω Κορυδαλλό και συνεργό στα Άνω Λιόσια «ξάφριζε» κοσμηματοπωλεία στην Αττική: Πώς δρούσαν, 370.000 ευρώ η λεία τους

Συνελήφθησαν εννέα άτομα ηλικίας από 21 έως 45 ετών – Αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους, έκλεβαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των κλοπών

Σπείρα με έδρα στον Άνω Κορυδαλλό και συνεργό στα Άνω Λιόσια «ξάφριζε» κοσμηματοπωλεία στην Αττική: Πώς δρούσαν, 370.000 ευρώ η λεία τους

Με κλεμμένα οχήματα, καλυμμένα πρόσωπα και οργανωμένο σχέδιο δράσης προσέγγιζαν κοσμηματοπωλεία στην Αττική, παραβίαζαν ρολά ασφαλείας ή έσπαγαν βιτρίνες και διέφευγαν με χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η δράση της συμμορίας, με συνολική λεία που εκτιμάται στις 370.000 ευρώ, τερματίστηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά, κατά την οποία συνελήφθησαν εννέα άτομα ηλικίας από 21 έως 45 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα μέλη της ομάδας είχαν ως ορμητήριο οικισμό στον Άνω Κορυδαλλό και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τις αρχές του 2026. Αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους, έκλεβαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των κλοπών.

Μετά τις διαρρήξεις εγκατέλειπαν τα κλεμμένα οχήματα κοντά στο ορμητήριό τους και απομακρύνονταν με άλλα μέσα. Κατά τη δράση τους φορούσαν γάντια, κουκούλες και σκουρόχρωμα ρούχα, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους. Τα κλοπιμαία φέρεται να παραδίδονταν σε συνεργό τους στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, ο οποίος αναλάμβανε τη διοχέτευσή τους στην παράνομη αγορά και τη διανομή των εσόδων στα υπόλοιπα μέλη. Ένα ακόμη άτομο έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Σε έρευνες στις κατοικίες των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4.000 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, 11 κινητά τηλέφωνα που χαρακτηρίζονται «επιχειρησιακά», καθώς και ρουχισμός που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στις κλοπές. Κατασχέθηκαν επίσης πέντε οχήματα που χρησιμοποιούνταν για τη δράση της συμμορίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι κλοπές από κοσμηματοπωλεία και επτά κλοπές οχημάτων σε Κορυδαλλό, Νίκαια, Μοσχάτο και άλλες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για σύσταση και ένταξη σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

iatreio0407_HOR
Η εκδοχή του δημάρχου για το επεισόδιο με τον αγροτικό γιατρό στο Καστελόριζο: Η φιλοξενία, οι καβγάδες και η παραίτηση, δείτε το διαμέρισμα που του είχε διατεθεί

Τίνα Μεσσαροπούλου για Γιώργο Μυλωνάκη: Το λέω και δακρύζω, η πρώτη του κουβέντα όταν μίλησε ήταν «σε αγαπώ πολύ πολύ παιδί μου»

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

40

Σχίσμα στο Βατικανό: Η μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, οι έξι αφορισμοί και η γεωπολιτική των παραδοσιακών καθολικών

8

Ο Φαραντούρης απαντά για την απόσπαση της συζύγου του στη ΜΕΑ στις Βρυξέλλες: Επιλέχθηκε βάσει των προσόντων της

188

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: 112 για εκκένωση των περιοχών Αμπελάκια και Κηπούπολη, κοντά σε σπίτια οι φλόγες

5

Ο Γιάννης Στάνκογλου ανέβασε φωτογραφία του από τα παλιά: Για πάντα νέος, έγραψε

16

Ανησυχία στο Λονδίνο: Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι και Ουαλοί καλοβλέπουν την έξοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση νίκης του Φάρατζ

228

Δύο προϊόντα που πρέπει να ξεφορτωθούμε από το μπάνιο για το καλό του εντέρου

Είναι ηλεκτρικό το αυτοκίνητο που κάηκε στην παραλιακή;

Η ζωή τους αλλάζει προς το καλύτερο: Τα 3 ζώδια που ευνοούνται περισσότερο μέχρι το τέλος του Ιουλίου

Βουτιά σε 3 παραδεισένιες παραλίες της Μεσσηνίας

Marks & Spencer: Το πρώτο M&S Studio στην Ελλάδα ανοίγει στο The Mall Athens

Σίφνος: Το κυκλαδίτικο νησί που συνδυάζει γαστρονομία, παράδοση και καλοκαιρινή ανεμελιά

Φράγμα Τριών Φαραγγιών: Ο γίγαντας της Κίνας που φέρεται να επηρεάζει την περιστροφή της Γης

Megalodon: Βρέθηκε ο σπόνδυλος του μεγαλύτερου καρχαρία που είχε χαθεί σε μετακόμιση μουσείου

Γιατρός του Harvard δεν τρώει ποτέ αυτό το φρούτο – Η λίστα με τα καλύτερα και τα «χειρότερα» για το έντερο

Δείτε Επίσης

Popular Articles