spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Οι προβλέψεις μας έχουν επιβεβαιωθεί στις κάλπες, απαντά στο ΠΑΣΟΚ η RealPolls και απειλεί με νομικές κινήσεις

Οι προβλέψεις μας έχουν επιβεβαιωθεί στις κάλπες, απαντά στο ΠΑΣΟΚ η RealPolls και απειλεί με νομικές κινήσεις

Άλλο η κριτική, άλλο η απαξίωση – Δεν μας αφορούν πολιτικά ή κομματικά παιχνίδια, αναφέρει η εταιρεία απαντώντας στη Χαριλάου Τρικούπη

Οι προβλέψεις μας έχουν επιβεβαιωθεί στις κάλπες, απαντά στο ΠΑΣΟΚ η RealPolls και απειλεί με νομικές κινήσεις

Με σκληρή ανακοίνωση απάντησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων RealPolls στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη πρόσφατη μέτρηση που δημοσίευσε, κάνοντας λόγο για οργανωμένη προσπάθεια αμφισβήτησης της αξιοπιστίας τόσο της ίδιας όσο και συνολικά του κλάδου των ερευνών κοινής γνώμης.

Η εταιρεία σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα «συγκεκριμένος πολιτικός χώρος έχει επιλέξει να αμφισβητήσει συνολικά την αξιοπιστία του κλάδου των δημοσκοπήσεων», ενώ υπογραμμίζει ότι τοποθετείται δημόσια «για να αποκαταστήσει πραγματικά δεδομένα απέναντι σε έναν λόγο που υπονομεύει αδιακρίτως τον θεσμικό ρόλο της έρευνας κοινής γνώμης».

Η RealPolls τονίζει ότι δεν συμμετέχει σε «πολιτικά ή κομματικά παιχνίδια» και υπερασπίζεται τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, αναφέροντας πως πρόκειται για τεχνικές αντίστοιχες με εκείνες μεγάλων διεθνών δημοσκοπικών οργανισμών.

Παράλληλα, επικαλείται προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες, όπως αναφέρει, οι προβλέψεις της επιβεβαιώθηκαν από τα τελικά αποτελέσματα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικών κινήσεων, τονίζοντας ότι επιφυλάσσεται «παντός νομίμου δικαιώματός της, αστικού και ποινικού» για οποιεσδήποτε αναφορές θεωρεί ψευδείς, προσβλητικές ή επιζήμιες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το τελευταίο διάστημα, συγκεκριμένος πολιτικός χώρος έχει επιλέξει να αμφισβητήσει συνολικά την αξιοπιστία του κλάδου των δημοσκοπήσεων, με δηλώσεις που στρέφονται και κατά της εταιρείας μας. Η RealPolls τοποθετείται δημόσια για να αποκαταστήσει, πραγματικά δεδομένα απέναντι σε έναν λόγο που υπονομεύει αδιακρίτως τον θεσμικό ρόλο της έρευνας κοινής γνώμης. Διευκρινίζει ότι δεν την αφορούν πολιτικά ή/και κομματικά “παιχνίδια”. Οι τεχνικές που ακολουθεί η RealPolls είναι ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιούν, κάποιες από τις μεγαλύτερες διεθνείς δημοσκοπικές και δεν αμφισβητούνται πουθενά και από κανέναν. Στην πορεία της, η RealPolls διενήργησε έρευνες πριν από κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν πλήρως από τα αποτελέσματα των καλπών. Στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας (2023), η RealPolls υπήρξε η μόνη εταιρεία που εντόπισε εγκαίρως τόσο την είσοδο του Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο όσο και την τελική του επικράτηση. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (2023), η RealPolls επιβεβαιώθηκε πλήρως και στους δύο γύρους, προβλέποντας τόσο το προβάδισμα 8 μονάδων του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο όσο και την άνετη τελική του επικράτηση στον δεύτερο. Τέλος, στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, η RealPolls προέβλεψε τα εκλογικά αποτελέσματα ακόμα και τηνμεγάλη άνοδο των «Σπαρτιατών», πού ήταν από τις εκπλήξεις της αναμέτρησης. Η δημόσια κριτική και ο θεσμικός διάλογος είναι θεμιτά και επιθυμητά. Δηλώσεις και αναφορές, που συνιστούν προσπάθεια απαξίωσης της εταιρείας και, ευρύτερα, του ίδιου του θεσμού της έρευνας κοινής γνώμης δεν συνιστούν κριτική. Για τις αναφορές αυτές ή/και κάθε άλλη επιζήμια ή/και ψευδή ή/και προσβλητική, η εταιρεία επιφυλάσσει ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός της, αστικού και ποινικού».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απορρίφθηκε και σε δεύτερο βαθμό η τουρκική προσφυγή για το Turkaegean – Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση των εθνικών μας θέσεων»

Ποιος ήταν ο Νίκος Ταγαράς, ο άνθρωπος πίσω από τη μεγαλύτερη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών

Ερωτικό τρίγωνο πίσω από την άγρια δολοφονία του 24χρονου στη Θεσσαλονίκη: Η σχέση με τη σύζυγο του δράστη και το κυνηγητό 4 χρόνων

Το ποίημα του Εμπειρίκου «Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει» που έβαλε τους μαθητές να γράψουν για τη ζωή και τη δύναμη της θέλησης

111

ekskafeas_usa_hor

23

Συμφωνία Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας: 10.000 θέσεις εργασίας σε νέο ναυπηγικό κόμβο στην Ελευσίνα - Επενδύσεις 1,35 δισ. ευρώ

353

Οι ευχές της Μαρίας Κορινθίου στον σύντροφό της για τα γενέθλιά του: Να σε χαίρομαι κάθε λεπτό, κάθε στιγμή

10

Αμαλία Κωστοπούλου και Τζέικ Μέντγουελ: Το πάρτι σε παραλία πριν τον γάμο τους στην Ελλάδα

15

Άνοιξε το «θρυλικό» κελάρι με την συλλογή 40.000 κρασιών του Στάλιν στην Γεωργία, θα βγουν σε δημοπρασία

70

Η Αν Χάθαγουεϊ ήταν σχεδόν τυφλή λόγω καταρράκτη για μια δεκαετία – Τι λένε οι ειδικοί

Από αύριο αλλάζουν τα πάντα με τα πρόστιμα στα ΜΜΜ

Η νέα τσάντα της Kέιτ Μος είναι ήδη το πιο περιζήτητο αξεσουάρ του καλοκαιριού

5 παραλίες στην Αττική για τα πρώτα μπάνια της σεζόν

Πώς διαχειριζόμαστε έγκαιρα και αποτελεσματικά τη δυσθρεψία

Το 1UP της Παρί αλλάζει τον τελικό του Champions League!

Φτιάχνουν αεροδρόμιο 80 εκατ. επιβατών πάνω σε τεχνητό νησί 20 τ.χλμ.: Το φαραωνικό έργο της Κίνας

Η Ινδία σε συναγερμό: Ζητά από τους πολίτες να αφήνουν δοχεία με νερό έξω από σπίτια και μαγαζιά

Αναπνέουμε δηλητήριο: Οι γειτονιές της Αττικής είναι στο κόκκινο

Δείτε Επίσης

Popular Articles