19.7 C
London
Tuesday, June 24, 2025

Μαραθώνιος Βοστώνης: Θρίαμβος της Κένυας σε άνδρες και γυναίκες

Date:

Related stories

Η Ελλάδα ξοδεύει ήδη το 3% του ΑΕΠ για την Άμυνα – Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα ξοδεύει ήδη το 3% του ΑΕΠ για την Άμυνα - Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του αναμένεται να υπογραμμίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας ως συμμάχου, καθώς τηρούσε τη δέσμευση περί αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης - DW:…

Ο Κενυάτης, Τζον Κορίρ, ήταν ο μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τη Δευτέρα (21/4), παρά την πτώση του κοντά στη γραμμή εκκίνησης, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε 2 ώρες, 4 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.

Στις γυναίκες, η συμπατριώτισσά του, Σάρον Λοκέντι, στέρησε από την Έλεν Ομπίρι την ευκαιρία να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της.

Ο Κορίρ, νικητής του Μαραθωνίου του Σικάγου το 2024, ανέκαμψε γρήγορα μετά την πτώση και αποσπάστηκε από το υπόλοιπο γκρουπ στο 32ο χιλιόμετρο, «χτίζοντας» προβάδισμα ενός λεπτού λίγο πριν το τέλος, πριν τερματίσει με άνεση.

Ο Τανζανός, Άλφονς Σίμπου, τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:05:04, κερδίζοντας τη μάχη στο τελικό σπριντ από τον Κενυάτη, Σάιμπριαν Κοτούτ.

Με αυτή τη νίκη, ο Κορίρ συνεχίζει την οικογενειακή του παράδοση, καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός του, Γουέσλι, είχε κατακτήσει τον ίδιο Μαραθώνιο το 2012. Πρόκειται για τα μοναδικά αδέλφια που έχουν κερδίσει στον αγώνα της Βοστώνης.

Η Λοκέντι, νικήτρια του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης το 2022, και η Ομπίρι από την Κένυα, έδωσαν μεγάλη «μάχη» μέχρι τα τελευταία δύο μίλια, πριν η Ομπίρι, χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, αρχίσει να χάνει δυνάμεις.

Η Κενυάτισσα επιτάχυνε στα τελευταία 1.000 μέτρα και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 2:17:22, με την Ομπίρι να ακολουθεί 19 δευτερόλεπτα αργότερα. Τρίτη τερμάτισε η Γιάλεμζερφ Γεουαλάου από την Αιθιοπία, με χρόνο 2:18:06.

Latest stories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here