Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει μιλήσει πολλές φορές για την κόρη του, Άρια, που έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, όπως και ο ίδιος. Σε νέα του συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@Star» τη 18η Μαρτίου, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας εξομολογήθηκε ότι, όταν έγινε η διάγνωση στο παιδί του σε ηλικία τριών ετών, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο τόσο για την κόρη του, όσο και για χιλιάδες άλλα παιδιά.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στους πολλούς αποκλεισμούς που βίωσε η κόρη του σε σχολεία, αθλητικές δραστηριότητες και στο κοινωνικό της περιβάλλον, καθώς δεν την καλούσαν στα πάρτι. Ο Δημήτρης Παπανικολάου, εξήγησε ότι αυτές οι καταστάσεις επηρέασαν έντονα την ψυχολογία της, και κατ’ επέκταση το κλίμα στο σπίτι τους. Αρχικά, ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε πως αυτό το διάστημα ασχολείται με μια ημερίδα ισότιμης πρόσβασης, αναφέροντας: «Ασχολούμαι με την ημερίδα ισότιμης πρόσβασης, λόγω της κόρης μου που τριών ετών διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού. Προσπαθώντας να κάνω έναν κόσμο καλύτερο για εκείνη, αλλά και για χιλιάδες άλλα παιδιά, έβαλα τον εαυτό μου μπροστά και δεν το μετάνιωσα στιγμή».
Δείτε το βίντεο
Ο πρώην μπασκετμπολίστας εξομολογήθηκε ότι η οικογένειά του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, από τη στιγμή που η κόρη του διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού. «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα, όταν ακούς μια λέξη που σε σοκάρει. Που δεν πρέπει να σε σοκάρει, γιατί δεν πεθαίνεις από αυτισμό, αλλά μπορείς να πεθάνεις από αποκλεισμό και αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε», συμπλήρωσε και στη συνέχεια τόνισε ότι βιώσαν αποκλεισμούς, γεγονός που επηρέασε πολύ αρνητικά την ψυχολογία της κόρης του. Όπως είπε: «Αντιμετωπίσαμε πολλούς αποκλεισμούς, από σχολεία, από αθλητικές δραστηριότητες, η κόρη μου δεν λάμβανε προσκλήσεις για πάρτι. Όλα αυτά της έκαναν πολύ άσχημη την ψυχολογία της και ερχόταν σπίτι και μας έλεγε κάποια πολύ βαριά λόγια».
«Η κόρη μου έπεσε θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, βρήκαμε κλειστές πόρτες και από μεγάλους»
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Δημήτρης Παπανικολάου είχε μιλήσει ξανά για την κόρη του σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Super Κατερίνα», δηλώνοντας ότι είχε δεχτεί μπούλινγκ όχι μόνο από συμμαθητές της, αλλά και από ενήλικες. Όπως είχε εξηγήσει, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο λόγος για τον οποίο ήθελε να μιλήσει δημόσια για το σύνδρομο Άσπεργκερ, ήταν για να την προστατεύσει, αν και αρχικά η σύζυγός του είχε αντιρρήσεις, φοβούμενη ότι θα στιγματιστεί.
Δείτε το βίντεο
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, είχε επισημάνει ότι είχε πει στη γυναίκα του, Έλια, να μιλήσουν δημοσίως για την κατάσταση της κόρης τους, αφού με αυτόν τον τρόπο πίστευε ότι θα την προστάτευαν. Η σύζυγός του ωστόσο στην αρχή ήταν αρνητική στην ιδέα αυτή από φόβο μην στιγματιστεί το παιδί τους. «Αυτό που με βοήθησε είναι ότι προσπαθούσα να πω στη γυναίκα μου ότι πρέπει να το κάνουμε δημόσιο για την Άρια για να την προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους. Δεν με άφηνε γιατί έλεγε ότι θα στιγματίσουμε το παιδί και ο αυτισμός είναι μια αόρατη αναπηρία», είχε αναφέρει.
Στη συνέχεια, είχε αποκαλύψει ότι η κόρη τους έχει υποστεί μπούλινγκ στο σχολείο. «Η κόρη μου έπεσε θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της και την απέκλεισαν από το σχολείο. Και στο Tik Tok με τη λέξη αυτιστική και από κοντά πολύ μπούλινγκ. Επειδή αυτά τα παιδιά είναι ευκολόπιστα και δεν έχουν φίλτρο, την έβαζαν να χορεύει οτιδήποτε στο σχολείο».
Ο Δημήτρης Παπανικολάου είχε συμπληρώσει μάλιστα λέγοντας ότι οι διακρίσεις που υπέστη το παιδί τους δεν προέρχονταν μόνο από τους συμμαθητές της, αλλά και από ενήλικα άτομα. «Το θέμα δεν είναι τα παιδιά. Όλοι ήμασταν παιδιά, την πατήσαμε και από μεγάλους. Βρήκαμε κλειστές πόρτες και από μεγάλους. Ήθελαν να τη διώξουν από το σχολείο, δεν τη δέχονταν στο σχολείο. Δεν βρίσκαμε κάπου να αθληθεί. Οι καλοί είναι περισσότεροι αρκεί να τους ενεργοποιήσεις», είχε καταλήξει.