6.7 C
London
Monday, February 3, 2025

Καφετζόπουλος για Σαντορίνη: Πρώτη φορά το κράτος πήρε προληπτικά μέτρα, τώρα θα αρχίσει το γαϊτανάκι της χλεύης και της πολιτικολογίας

Date:

Related stories

Γεωργιάδης: Έκλαψε όλη η Ελλάδα για τον μικρό Άγγελο, ευχαριστώ την γιαγιά του που δωρίζει τα όργανά του

Γεωργιάδης: Έκλαψε όλη η Ελλάδα για τον μικρό Άγγελο, ευχαριστώ την γιαγιά του που δωρίζει τα όργανά του Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους παππούδες του παιδιού  Στην υπόθεση του 3χρονου παιδιού που βασανίστηκε στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα (3/2) στη Βουλή. Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους παππούδες…

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει προληπτικά μέτρα για έναν πιθανό καταστροφικό σεισμό στο νησί της Σαντορίνης. Ο ηθοποιός θεωρεί σημαντική τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς σύμφωνα με την γνώμη του, είναι ίσως η πρώτη φορά που το κράτος ανταποκρίνεται προληπτικά.

Στην ίδια δημοσίευση, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναγνωρίζει τη θετική εξέλιξη στην αντιμετώπιση κρίσεων, αλλά φοβάται ότι, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμένεται, «θα αρχίσει το γαϊτανάκι της χλεύης και της πολιτικολογίας». Επιπλέον, ο ηθοποιός άσκησε έμμεση κριτική σε όσους επιλέγουν να πιστεύουν εναλλακτικές θεωρίες, αντί για την επιστήμη.

kafetzopoulos-antonis

Πιο αναλυτικά, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναφέρει: 

«Θα τολμήσω μια ταπεινή πρόγνωση (!)…
Το ελληνικό κράτος – νομίζω για πρώτη φορά – πήρε προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός πιθανού καταστροφικού σεισμού. Υποθέτω ότι αυτό έγινε μετά από πιεστικές προτάσεις γενναίων επιστημόνων, οι οποίοι έκριναν ότι υπήρχαν επαρκή δεδομένα για να σημάνει συναγερμός. Και λέω “γενναίων”, διότι το συνηθισμένο είναι να στέλνουν κάπου ένα χαρτί και να μην ρισκάρουν περαιτέρω…».

«Τώρα (έρχεται η “πρόγνωση”), υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Α/ Να μην γίνει τελικά κάποιος αξιοσημείωτος σεισμός – κάτι που εύχομαι, όπως κάθε κανονικός άνθρωπος. Τότε θα αρχίσει το γαϊτανάκι της χλεύης και της πολιτικολογίας, που θα συμπαρασύρει και την επιστήμη. Β/ Να γίνει – κάτι που απεύχομαι, όπως κάθε κανονικός άνθρωπος. Τότε, πάνω στις πιθανές καταστροφές, το γαϊτανάκι θα επικεντρωθεί στις κρατικές ανεπάρκειες και, φυσικά, θα στηθεί στον τοίχο η επιστήμη που δεν προέβλεψε το μέγεθος της ζημιάς», συνέχισε ο  Αντώνης Καφετζόπουλος στην ανάρτηση του για τις κινήσεις της κυβέρνησης

«Lose-lose λοιπόν; Δεν το πιστεύω – εγώ, τουλάχιστον… Νομίζω ότι είναι ένα ενδιαφέρον σημείο καμπής για την ελληνική κοινωνία: να παίρνει στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και, ειδικότερα, των επιστημόνων. [Θυμίζω ότι ζούμε στη χώρα όπου κυκλοφορούν εφημερίδες που, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, προβλέπουν σεισμούς, πυρηνικά ολοκαυτώματα, πανδημίες και άλλα εσχατολογικά, βασισμένα σε «προφητείες γερόντων/ντισσών». Η αλλαγή αυτή είναι μόνο ευχάριστη στα αυτιά μου.] [Στη φωτό, η υπέροχη Ανάφη.]», κατέληξε  ο ηθοποιός.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον Χρήστο Μάστορα – Στον εισαγγελέα με χειροπέδες, καπέλο και μάσκα

Κατολισθήσεις στη Σαντορίνη λόγω των συνεχών σεισμών – Δείτε βίντεο από τον όρμο του Αθηνιού

Politico: Η μεσογειακή διατροφή ήταν ένα ψέμα και έχει πεθάνει – Κάποιος να το πει στους Ιταλούς

Latest stories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here