Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες συνεχίζεται.
Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής στο νησί της Σαντορίνης, πραγματοποιώντας αυτοψία στην περιοχή.
Συστήνεται οι πολίτες να μην διαμένουν παλαιά κτήρια, σε περίπτωση ισχυρής δόνησης να μην πλησιάζουν τις ακτές, να μην πανικοβάλλονται και να υπακούουν στις Αρχές.
Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η περιοχή μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 5,5 Ρίχτερ», διαχωρίζοντάς την έτσι κατηγορηματικά από τον μεγάλο σεισμό της Ιερισσού, 7,1 Ρίχτερ το 1932.
«Στην ακραία του περίπτωση η σεισμική ακολουθία που παρατηρείται στη περιοχή μπορεί να δώσει μέχρι και 5 με 5,5 Ρίχτερ, μια δόνηση που δεν μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στο νησί της Σαντορίνης», δήλωσε κατηγορηματικά ο Ευθύμης Λέκκας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει φτάσει στο νησί και ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.
Σημειώνεται, πως το τελευταίο 24ωρο η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη ανοιχτά της Σαντορίνης, όπως εξάλλου ήταν και όλη την εβδομάδα. Ωστόσο, από το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν δεκάδες σεισμοί πάνω από 3,3 Ρίχτερ, με τον μεγαλύτερο να αγγίζει τα 4,6 Ρίχτερ.
Οι σεισμοί σημειώνονται σε θαλάσσιο χώρο και έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους των Κυκλάδων, καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 200 την τελευταία εβδομάδα.
Σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό: Αυτοψία Λέκκα στη Σαντορίνη -Δείτε φωτογραφίες
Ειδήσεις σήμερα:
Εγκεφαλικά νεκρός ο 3χρονος Άγγελος – Δεν ανταποκρίθηκε στα τεστ
Αλλεπάλληλοι σεισμοί στις Κυκλάδες: Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και δασοκομάντος στη Σαντορίνη – Συνεχείς δονήσεις ανά λίγα λεπτά
Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο Νικόλαου – Χρυσής Βαρδινογιάννη: Τα pre wedding party, οι 100 καλεσμένοι και οι royalties