-0.3 C
London
Friday, March 14, 2025

Συρία: Ο Ερυθρός Σταυρός καλεί τις οικογένειες να μην ξεθάβουν οι ίδιες τις σορούς αγνοουμένων

Date:

Related stories

Χατζηβασιλείου: Η ελληνική οικονομία είναι περισσότερο εξωστρεφής από ποτέ

Χατζηβασιλείου: Η ελληνική οικονομία είναι περισσότερο εξωστρεφής από ποτέ Η Κρήτη αποτελεί κεντρικό ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο για όλη την περιοχή σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης στο Ηράκλειο «Η ελληνική οικονομία είναι περισσότερο εξωστρεφής από ποτέ, χάρη στις κυβερνητικές πολιτικές που αυξάνουν τις εξαγωγές και, ταυτόχρονα, προσελκύουν επενδύσεις. Η Κρήτη βρίσκεται…

Ενδομητρίωση: Το πρώτο ημερήσιο χάπι καταπολεμά αποτελεσματικά τον πόνο

Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει σημαντικά τον πόνο σε...

Νυχτερινή υπέρταση: Τα συμπτώματα και οι αιτίες που ανεβάζουν την πίεση στον ύπνο

Η νυχτερινή υπέρταση είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση που...

Οι οικογένειες των αγνοουμένων στη Συρία δεν πρέπει να ενδώσουν στην επιθυμία τους να προσπαθήσουν να βρουν και να ξεθάψουν οι ίδιοι τις σορούς των συγγενών τους καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει την ταυτοποίησή τους, κάλεσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

Το θέμα των αγνοουμένων είναι “κεντρικό σήμερα αλλά και στο μέλλον”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Κριστιάν Καρντόν, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Όταν αυτά τα στάδια πραγματοποιούνται σωστά, καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός πιο ειρηνικού κλίματος προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε προς τις διαπραγματεύσεις ειρήνης και συμφιλίωσης”, εξήγησε.

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εξαφανίστηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, κυρίως ενώ βρίσκονταν στα χέρια των δυνάμεων του έκπτωτου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος ανατράπηκε την Κυριακή από έναν συνασπισμό ανταρτών, υπό τη διοίκηση της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χάγιαρ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS).

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν δεκάδες άνδρες με αδυνατισμένα πρόσωπα, μερικούς τους κουβαλούσαν σύντροφοί τους γιατί ήταν πολύ αδύναμοι για να σταθούν στα πόδια τους, βγαίνοντας από τη φυλακή Σεντνάγια την Κυριακή, την οποία η Διεθνής Αμνηστίας αποκαλεί “ανθρώπινο σφαγείο”.

Ενώ οι οικογένειες αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ζωντανά ή νεκρά, πρέπει “να διασφαλιστεί ότι υπάρχει σεβασμός στα νεκροταφεία και σε άλλα μέρη όπου θα μπορούσαν να έχουν ταφεί άνθρωποι”, τόνισε ο Καρντόν, πρώην επικεφαλής των δραστηριοτήτων προστασίας στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: ---

Latest stories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here