Μια-υπερηχητική-ταινία-τρόμου-έρχεται-στο-65ο-Φεστιβάλ-Θεσσαλονίκης
ΣΙΝΕΜΑ

Μια υπερηχητική ταινία τρόμου έρχεται στο 65ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το ήδη cult classic του Τίλμν Ζίνγκερ πρόκειται να «κουφάνει» το κοινό της διοργάνωσης.

Cuckoo © NEON

Στην πρόσφατη 74η Μπερλινάλε υπήρξαν αρκετά θρίλερ και ταινίες τρόμου που κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, λίγες όμως σόκαραν όπως το “Κούκου” του Γερμανού Τίλμαν Ζίνγκερ.

Όπως γράφαμε τότε σε ανταπόκρισή μας: “Όσοι αγαπούν τα horror που συνδυάζουν υψηλούς παλμούς, απενοχοποιημένο fun και φλερτ με το παράλογο, δεν έχουν παρά να σημειώσουν το “Κούκου”. Ένα συγκρατημένα ρετρό φιλμ που φέρνει νοερά στο νου τις δουλειές των Ελέν Κατέ και Μπρούνο Φορτζάνι και έχει στον πρωταγωνιστικό ρόλο την Χάντερ Σέιφερ του “Euphoria”. Η ηθοποιός είναι άψογη στο ρόλο μιας έφηβης που ταξιδεύει με την οικογένειά της σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βαυαρίας, μόνο για να ανακαλύψει γρήγορα πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Κάτι που αρχίζει να αντιλαμβάνεται όταν η ετεροθαλής αδελφή της παθαίνει μια κρίση που μοιάζει με υπερηχητικό ίλιγγο – προπομπός σαρωτικού μακελέματος προς πάσα κατεύθυνση. Το “Κούκου” καταφέρνει να κερνάει αξέχαστες σεκάνς αγωνίας, απίθανη μουσική και υπολογισμένο αυτοσαρκαστικό χιούμορ, ιδιότητες που αρμόζουν σε ένα μελλοντικό κλασικό midnight movie όπως αυτό. Μην το πάρετε, όμως, και πολύ στα σοβαρά, διότι κινδυνεύετε να χαλάσετε τη διασκέδασή σας…”.

Τώρα, οι εν Ελλάδι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το “Κούκου” στο προσεχές 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (31/10-10/11) όπου προβάλλεται στο πλαίσιο του τμήματος “Round Midnight”. Το πλήρες πρόγραμμα του θεσμού ανακοινώνεται στις 22/10.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εδώ.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Free the kitsch Athens Film Fest: Ένα διήμερο γιορτής του αντισυμβατικού κινηματογράφου

Related posts

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 14/12

timesadmin

Τα highlights του 13ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

timesadmin

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Χρυσός Φοίνικας στον Σον Μπέικερ για την ταινία «Anora» – Βραβείο ανδρικής ερμηνείας πήρε η νέα ταινία του Λάνθιμο

timesadmin

Στις 26 Μαρτίου 2024: Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Αυτές οι ταινίες προβάλλονται στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον

timesadmin

Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

timesadmin