honda:-Τεράστια-ανάκληση-για-πάνω-από-2-εκατ.-αυτοκίνητα-ποιο-είναι-το-πρόβλημα
AYTOKINHTO

Honda: Τεράστια ανάκληση για πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα-ποιο είναι το πρόβλημα

Αυτοκίνητα από κάθε είδος και κάθε κατηγορία περιλαμβάνει η πιο πρόσφατη ανάκληση της Honda και αφορά πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Πού εντοπίζεται το πρόβλημα.

Top Gear TEAM

Honda Civic

Η Honda Βορείου Αμερικής ανακαλεί 1.693.199 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ενός ελαττώματος στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο διογκώνεται κατά την οδήγηση, αυξάνοντας την τριβή και τη δυσκολία διεύθυνσης, και συνεπώς αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. 

Άλλα 240.000 οχήματα ανακαλούνται στον Καναδά και 58.000 στο Μεξικό, ανεβάζοντας το σύνολο σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα στη Βόρεια Αμερική.

Το νέο Honda Civic Type R

Το ελατήριο προφόρτισης του γραναζιού στα οχήματα που ανακαλούνται είχε ρυθμιστεί σε υπερβολικά υψηλή τιμή, αυξάνοντας την τριβή μεταξύ των εξαρτημάτων. Η ανάκληση αφορά τα εξής μοντέλα: 2023-25 Acura Integra, Civic Type R, CR-V Hybrid, CR-V, HR-V, 2022-25 Civic, Civic Hatchback, 2024-25 Acura Integra Type S, 2025 CR-V Fuel Cell EV, Civic Hybrid και Civic Hatchback Hybrid.

Η Honda έλαβε την πρώτη αναφορά για το πρόβλημα τον Σεπτέμβριο του 2021. Αφού πήρε αναφορές ποιότητας από την αγορά και τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία ξεκίνησε την έρευνα, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA) ξεκίνησε τη δική της έρευνα τον Μάρτιο του 2023.

Honda HR-V 2025

Μετά από ενδελεχή εξέταση και επιπλέον αναφορές από την αγορά, η Honda αναγνώρισε τον κίνδυνο για την ασφάλεια και αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκληση, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στον NHTSA.

Οι αντιπρόσωποι θα αντικαταστήσουν το ελατήριο του γραναζιού με ένα βελτιωμένο εξάρτημα και θα αναδιανείμουν ή θα προσθέσουν γράσο για να μειώσουν την τριβή. Οι ιδιοκτήτες που έχουν ήδη πληρώσει για επισκευές σε αυτά τα εξαρτήματα μπορεί να δικαιούνται αποζημίωση.

Honda CR-V

Ένας ασυνήθιστος θόρυβος ή ένα στιγμιαίο “κολλώδες” αίσθημα όταν το όχημα είναι ενεργοποιημένο και στρίβει το τιμόνι είναι σημάδια του ελαττώματος.

Πάντως μόνο περίπου το 1%, δηλαδή περίπου 17.000 οχήματα, αναμένεται να έχουν όντως το ελάττωμα, συνεπώς η ανάκληση είναι σε μεγάλο βαθμό προληπτική. Οι αντιπρόσωποι ειδοποιήθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ οι ειδοποιήσεις προς τους πελάτες θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο NHTSA ανέφερε ότι πέρυσι είχε λάβει αναφορές για 13 ατυχήματα που σχετίζονταν με το πρόβλημα, εκ των οποίων οι 11 οδηγοί δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τη στιγμιαία αυξημένη αντίσταση του τιμονιού πριν το όχημά τους βγει εκτός δρόμου.

Δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί λόγω του ελαττώματος, σύμφωνα με τα έγγραφα του NHTSA. Η Honda ανέφερε ότι έχει λάβει 10.328 αιτήσεις εγγύησης που σχετίζονται με το πρόβλημα από το 2021.

Related posts

Peugeot Ε-3008: Όλα τα επίσημα στοιχεία για το νέο SUV

timesadmin

Δεν πουλήθηκε η τρακαρισμένη Lamborghini Countach του “Λύκου της Wall Street”

timesadmin

Μόλις παρουσιάστηκε αναβαθμισμένο Mazda MX-5 (εικόνες)

timesadmin

Πόσα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πουληθούν στην Ευρώπη το 2024

timesadmin

Ποια φίρμα του ομίλου Stellantis πρωταγωνίστησε στις πωλήσεις του 2023

timesadmin

O Ralf Schumacher επέστρεψε σε αγώνα μετά την ανακοίνωση πως είναι γκέι

timesadmin