Μιχαήλ-Ταμπακάκης:-Υπάρχει-φοβερή-ημιμάθεια-σε-σχέση-με-τις-ταυτότητες-φύλου-και-τη-σεξουαλικότητα
LIFESTYLE

Μιχαήλ Ταμπακάκης: Υπάρχει φοβερή ημιμάθεια σε σχέση με τις ταυτότητες φύλου και τη σεξουαλικότητα

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου.

Ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις αντιδράσεις που προκαλεί η θεατρική απόδοση του «Brokeback Mountain», στην οποία πρωταγωνιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχθεί στα social media.

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης ανέφερε πως παρότι έχουν γίνει σηματικά βήματα υπάρχει ημιμάθεια γύρω από τις ταυτότητες φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Τόνισε επίσης πως παρατηρεί μία σύγχυση σχετικά με το πώς πρέπει να είναι και να φέρεται ένας άνθρωπος και ότι η σεξουαλικότητα ενός ατόμου δεν ορίζει τη συμπεριφορά του.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4x2poy0gbdl)

Αρχικά, δήλωσε: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα σχόλια έγιναν πριν καν ανέβει η παράσταση. Βγαίνει μία αφίσα, βλέπεις ένα πρόσωπο και μία αφίσα. Αυτό κάτι λέει. Γι’ αυτό ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία και ανεβάζουμε αυτό το έργο, αλλιώς θα κάναμε κάτι άλλο. Εύχομαι να μην γίνει η ίδιας έκτασης συζήτηση με τότε που βγήκε η ταινία, θα είναι λυπηρό».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα αλλά πιστεύω ότι υπάρχει φοβερή ημιμάθεια σε σχέση με τις ταυτότητες φύλου, τη σεξουαλικότητα. Ένας γκέι άνθρωπος ”πρέπει” να είναι κάπως και αυτό έχει δομηθεί από την κοινωνία αλλά ακριβώς αυτό αποδομεί το έργο, γιατί οι δύο πρωταγωνιστές τηρούν το απόλυτο πρότυπο ενός αρρενωπού άντρα».

Κλείνοντας ο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης σχολίασε: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα υπάρχει μία σύγχυση του τι είναι τι και πώς πρέπει να είναι όλα. Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι ένας άνθρωπος και το πώς συμπεριφέρεται. Έχουμε ”ταμπελοποιήσει’ εικονικά τα πράγματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριού προκάλεσαν πλημμύρα σε σιδηροδρομικό δίκτυο της Μελβούρνης και εκκένωση δύο σταθμώνΝέοι κανόνες για τα φιλοδωρήματα: Τι γλιτώνει ο εργαζόμενος και πώς θα ελέγχεται ο επιχειρηματίας

Η εκπληκτική μεταμόρφωσή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» – Δείτε φωτογραφίες

Related posts

Σπύρος Φωκάς: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του – H ανακοίνωση της οικογένειας

timesadmin

Αλεξανδρής: Οι σκέψεις να αποσυρθεί, το όνειρο αν κερδίσει το τζόκερ και τα δύο επώνυμα αδέλφια του!

timesadmin

Αποκλειστικό: Από τις «Ψυχοκόρες» μπαίνει στο «Grand Hotel»

timesadmin

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Στεφανάκος – Η ανακοίνωση της ΕΡΤ και του Kosmos

timesadmin

Ο Όρκος II: Ο Φίλιππος βαριά τραυματισμένος στην Εντατική – Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

timesadmin

Eurovision 2024: Ο Τζουστ Κλάιν δεν άγγιξε τη γυναίκα που είχε την κάμερα, απαντά η ολλανδική τηλεόραση

timesadmin