Διάσημος-σεφ-κατά-Χάρη-Δούκα:-20-μέρες-είναι-αποκλεισμένο-το-εστιατόριό-μου-λόγω-έργων!
ΕΛΛΑΔΑ

Διάσημος σεφ κατά Χάρη Δούκα: 20 μέρες είναι αποκλεισμένο το εστιατόριό μου λόγω έργων!

Βολές κατά του Δημάρχου Αθηναίου, Χάρη Δούκα εξαπολύει, με ένα βίντεό του στο TikTok o γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο οποίος διαμαρτύρεται για την κατάσταση που είναι τα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματά του, εξαιτίας ημιτελών εργασιών διάφορων φορέων, με συνέπεια να μην μπορεί να τα λειτουργήσει.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιοτίνης αναφέρει πως εδώ και 20 ημέρες το ένα από τα δύο εστιατόρια που διαθέτει είναι ουσιαστικά κλειστό γιατί έχουν σκάψει απ’ έξω και έχουν αφήσει «ανοιχτές τάφρους».

«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε… Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό. Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε την δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει σαν δήμαρχο Αθηναίων, παρ΄όλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα κοινωνικά ή πολιτικά για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων. Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους. Συγγνωμή που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα – δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό – έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα προβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό. Φυσικά, δεν είμαι κάποιος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε απο τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στο Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο εστιατόριό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις – τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το σήμερα στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς» τονίζει στην ανάρτησή του ο σεφ.

Παράλληλα, παραθέτει και μια σειρά από φωτογραφίες με την κατάσταση των πεζοδρομίων έξω από το κατάστημά του…

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης

O σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Δουλεύοντας ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin , Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot , όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει απέκτησε αγάπη για την πρώτη ύλη, πάθος για την τελειότητα και ενθουσιασμό με τη δημιουργικότητα που μπορεί να εκφράζει η μαγειρική.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso. Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”. Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας. Ο σεφ παρουσίασε το πιάτο στους κριτές κρατώντας στη γλώσσα του καθενός τη μετάφραση από το «Μικρό Ναυτίλο» του Ελύτη ενώ στο τέλος τους αποκάλυπτε πως το χαρτί που κρατούσαν θα μπορέσουν να το γευτούν ανακαλύπτοντας παράλληλα το πρώτο ελληνικό άρωμα που είναι η μαστίχα

Το 2015 όμως είναι ίσως η πιο σημαντική χρονιά του καθώς δημιουργείται το «πρώτο του παιδί», το CTC ένα εστιατόριο το οποίο ανατρέπει όλα τα δεδομένα της ελληνικής μέχρι τότε γαστρονομικής σκηνής. Δεν έχει μενού και καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν στα χέρια του σεφ και απλά να του αναφέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν 3 – 6 ή 9 πιάτα . Παράλληλα δραστηριοποιείται με τη Rolling Stove στους τομείς: Consulting, Private Dining, Events και Master Classes μεταδίδοντας τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του.

Τα βραβεία του

2007: Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος
2012: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2013: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2014: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2015: 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC
2016: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016: 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017: Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη
2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
2017: 2* από τον οδηγό FNL
2018: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018: 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC

Ειδήσεις σήμερα:Εντυπωσιακές εικόνες: Ο κομήτης «Άτλας» πέρασε χθες το βράδυ πάνω από την Αττική

Βίντεο: Εξοργισμένη γυναίκα έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του ΙσραήλΓεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό γιατί έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε έναν μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του

Related posts

Θρίλερ με τον θάνατο του φοιτητή στα Σπάτα: Η μαύρη μαγεία, η παρέμβαση εισαγγελέα και οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Από έκρηξη μετασχηματιστή εκτιμάται πως ξεκίνησε η φωτιά στον Τρίλοφο – Ζημιές σε δύο σπίτια και μία αποθήκη

timesadmin

Η οικογενειακή κόντρα στο σούπερ μάρκετ που έγινε viral!

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο – Επίσκεψη στο Φάρο του Κόσμου

timesadmin

Κεραμέως: Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα – Τι προβλέπει η νομοθεσία

timesadmin

Σε χαμηλό ενός μήνα το Χρηματιστήριο Αθηνών – Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών

timesadmin