Καιρός:-Ενισχύονται-από-σήμερα-οι-βοριάδες-–-Σε-φθινοπωρινά-επίπεδα-η-θερμοκρασία
Uncategorized

Καιρός: Ενισχύονται από σήμερα οι βοριάδες – Σε φθινοπωρινά επίπεδα η θερμοκρασία

Καιρός: Ενισχύονται από σήμερα οι βοριάδες – Σε φθινοπωρινά επίπεδα η θερμοκρασία

Καιρός: Ενισχύονται από σήμερα οι βοριάδες – Σε φθινοπωρινά επίπεδα η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι αισθητή

anemoi

Σταδιακή ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο προβλέπεται από σήμερα Τετάρτη, ενώ αύριο Πέμπτη η έντασή τους θα φτάνει και τα 8 μποφόρ, κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά.

Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ακόμη και οι μέγιστες τιμές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου θα κυμανθούν στους 16-18 βαθμούς. Στα επίπεδα των 20 βαθμών περίπου θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και την επόμενη εβδομάδα.

anemoi-kairos

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με λίγα μόνο σύννεφα κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 το πολύ 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 24 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 27-28 βαθμούς. Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Η αναλυτική πρόγνωση Ζιακόπουλου

Βαρομετρικά χαμηλά, συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας, κινούνται από τον Ατλαντικό προς τη Δ. Ευρώπη. Για τη χώρα μας, ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα Β-ΒΑ Βαλκάνια και την Πέμπτη θα κινηθεί προς την περιοχή μας. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μας θα είναι οι υψηλές για την εποχή μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, η ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα και οι ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη (17/10), ωστόσο, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και κατά τόπους στις Κυκλάδες, τα Κύθηρα, την Κρήτη και το Καρπάθιο Πέλαγος 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι αισθητή.

kairos-emy-fthinoporo

Την Παρασκευή, (18/10), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων, των οποίων η ένταση στο Αιγαίο το βράδυ θα πέσει στα 6 μποφόρ.

Για το Σαββατοκύριακο (19-20/10), το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί συντόμως είναι αν ο αξιόλογος υετός στη Δ-ΒΔ Ελλάδα είναι υπεράκτιος, εφαπτόμενος των ακτών ή επί αυτών. Το ανατολικών διευθύνσεων επιφανειακό ρεύμα στην περιοχή δεν είναι ό,τι καλύτερο για κάτι σημαντικό, αλλά το δυναμικό αίτιο, όπως αποτυπώνεται στη μέση τροπόσφαιρα, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-10-2024
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και τα θαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 25 με 26 και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα παράκτια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα παράκτια σε 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 και τοπικά στην Κρήτη έως 26 και στα νότια έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17-10-2024
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία καθώς και την ανατολική Στερεά (κυρίως τα δυτικά τμήματα) μέχρι το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5, στα νοτιοδυτικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-10-2024
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα νησιά του Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2024
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-10-2024
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριού προκάλεσαν πλημμύρα σε σιδηροδρομικό δίκτυο της Μελβούρνης και εκκένωση δύο σταθμώνΝέοι κανόνες για τα φιλοδωρήματα: Τι γλιτώνει ο εργαζόμενος και πώς θα ελέγχεται ο επιχειρηματίας

Η εκπληκτική μεταμόρφωσή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» – Δείτε φωτογραφίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

-

Το υπερ-όσπριο που ρίχνει χοληστερόλη και σάκχαρο – Το κόλπο για να το απολαύσετε χωρίς ενοχλήσεις στο έντερο

Τα παλιά αυτοκίνητα στο στόχαστρο και τα χαράτσια που έρχονται

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Αυτή ήταν η καρδούλα μιας μικρούλας που δεν καταφέραμε ποτέ να γνωρίσουμε».

Οροπέδιο Φολόης: Ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στην Ελλάδα

«Ήμουν απένταρος»: Πόσα χρήματα είχε πάρει ο Αλ Πατσίνο για να παίξει στον «Νονό»

Škoda Kamiq: Family lifestyle

Η καριέρα  στον συναρπαστικό κόσμο της φιλοξενίας ξεκινά εδώ

Αρθρίτιδα: Η προσθήκη στη διατροφή που μειώνει φλεγμονή και πόνο – Ο ειδικός προτείνει δύο κουταλιές την ημέρα

Αποκλειστικό: Οδηγούμε το οικονομικό SUV Leapmotor C10

Δείτε Επίσης

Related posts

Νάξος: 14χρονης τσακώθηκε με 12χρονη και μαθήτρια Γυμνασίου κατέγραφε τον καβγά με κινητό

protothema.gr

Belh@rra: Δείτε live την καθέλκυση του «Νέαρχου», της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας για το Πολεμικό Ναυτικό

protothema.gr

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από τους κατηγορούμενος, με το ψευδώνυμο Μισέλ, ελεύθεροι οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι

protothema.gr

Βόλος: Συνελήφθησαν διαρρήκτες μετά από καταδίωξη στο κέντρο της πόλης

protothema.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συλλαλητηρίου

protothema.gr

Νέο τζακ ποτ στο Tζόκερ – Πάνω από €14,5 εκατομμύρια κληρώνει την Πέμπτη

protothema.gr