Κως:-«Τα-βλέπω-ακόμα-μπροστά-μου»-–-Συγκλονίζει-η-παιδίατρος-για-τα-δύο-νεκρά-παιδιά-στο-ναυάγιο-με-μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Κως: «Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου» – Συγκλονίζει η παιδίατρος για τα δύο νεκρά παιδιά στο ναυάγιο με μετανάστες

Για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Κω όταν στο νοσοκομείο του νησιού έφτασαν τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο με μετανάστες (σ.σ. εκτός από τα παιδιά, τη ζωή τους έχασαν και δύο γυναίκες) μίλησε η παιδίατρος του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Πρόκειται για πολύ δυσάρεστα πράγματα. Πρέπει να είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε. Ήταν δύο νεκρά μωρά, τα βλέπω ακόμα μπροστά μου» είπε στο vimatisko.gr.

Η ίδια γιατρός κατάφερε να σώσει ένα βρέφος που, όπως είπε, «ήταν μαύρο, βρήκα ρούχα, μια πάνα, έφτιαξα γάλα, ήπιε και χαμογέλασε και αυτό ήταν το ευχαριστώ του».

Nαυάγιο μεταναστών στην Κω

Στη δημοσιότητα δόθηκε, μάλιστα, μια φωτογραφία της παιδιάτρου να ταΐζει το βρέφος που διασώθηκε.

paidiastros-ko

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε ότι ένα ύποπτο σκάφος, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές στην περιοχή του Αγίου Φωκά ν. Κω.

Το ΠΛΣ εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων και προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε.

Αντίθετα πραγματοποίησε απότομους και επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να βρεθεί ικανός αριθμός επιβαινόντων του στη θάλασσα και να ακινητοποιηθεί το σκάφος.

Δύο (02) μέλη του πληρώματος του ΠΛΣ έπεσαν στη θάλασσα προς διάσωση των ατόμων, ενώ ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Περισυλλέγησαν από τη θάλασσα συνολικά δέκα (10) άτομα εκ των οποίων τέσσερα (2 γυναίκες και 2 παιδιά) χωρίς τις αισθήσεις τους. Αμέσως τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με χρήση ΚΑΡΠΑ, ενώ έσπευσαν προς παροχή συνδρομής ακόμα τρία (03) ΠΛΣ καθώς και ένα (01) ιδιωτικό σκάφος.

Τα τέσσερα άτομα που δεν είχαν τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο λιμάνι της Κω και παραδόθηκαν σε στελέχη του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Από το Τ/Χ σκάφος μετεπιβιβάστηκαν ασφαλώς είκοσι ένα (21) άτομα σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συνολικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω είκοσι επτά (27) διασωθέντες και παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Πέντε παιδιά και ένα βρέφος μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου μετά τη διενέργεια εξετάσεων εξήλθαν καλά στην υγεία τους. Είκοσι έξι αλλοδαποί (14 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Κατά δήλωση των διασωθέντων, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι και το σύνολο των επιβαινόντων ήταν τριάντα αλλοδαποί και ο διακινητής τους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από δύο (02) ΠΛΣ. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ρύθμιση με σοβαρές αλλαγές για την εκτός σχεδίου δόμηση: Βγαίνει η δουλεία διόδου από το σχέδιο της κυβέρνησης

Έλαμψε η Ανθή Φακιδάρη στην πασαρέλα της Victoria’s Secret – Δείτε βίντεο με τον πρώτο «άγγελο» από την Ελλάδα

Η εκπληκτική μεταμόρφωσή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» – Δείτε φωτογραφίες

Related posts

Εκλογές – Δήμος Σαρωνικού: Η κόντρα, οι μηνύσεις και η αυτόφωρη διαδικασία μεταξύ των διεκδικητών της δημαρχιακής καρέκλας

timesadmin

Χρήστος Γιαλιάς: Χοντροκομμένη η δολοφονία, ρίσκαραν πολύ οι δράστες, λέει ο Αλέξης Κούγιας

timesadmin

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν επτά άτομα για επεισόδια και τραυματισμούς αστυνομικών στο Ζεφύρι

timesadmin

Αράχωβα: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του «Όλιβερ» – Πληροφορίες πως κακοποιήθηκε από αγέλη σκύλων ή άγρια ζώα

timesadmin

Αλλάζουν όλα στην Αττική

timesadmin

Κακοκαιρία Daniel: Γιατί προκάλεσε πλημμύρες – γίγας στη Μαγνησία

timesadmin