Θεσσαλονίκη:-Καταδικάστηκε-ιδιοκτήτης-γυμναστηρίου-που-κατηγορείται-ότι-παρενοχλούσε-σεξουαλικά-17χρονη-αθλήτρια
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης γυμναστηρίου που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά 17χρονη αθλήτρια

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 31χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία 17χρονης αθλήτριάς του ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, κατ’ επανάληψη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, ο 31χρονος εμφανίστηκε γυμνός μπροστά της στο γραφείο του γυμναστηρίου, μια φορά αυνανιζόταν, ενώ φέρεται να της ζήτησε να βαθμολογήσει και το μόριο του, σύμφωνα με την παθούσα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν η ανήλικη αποκάλυψε στη μητέρα της όσα είχαν συμβεί με τον 31χρονο και ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία.

Όπως κατέθεσε η μητέρα του θύματος, η κόρη της γνωρίζονταν με τον κατηγορούμενο περίπου τρία χρόνια, καθώς η ίδια ήταν αθλήτρια στίβου και ο άντρας προπονητής της. Στις αρχές Σεπτεμβρίου εγγράφηκε στο γυμναστήριο το οποίο διατηρεί ο κατηγορούμενος στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, καθώς η οικογένεια και η ανήλικη γνώριζαν τον 31χρονο και τον εμπιστεύονταν.

«Πήγαινε στο γυμναστήριο τρεις – τέσσερεις φορές την εβδομάδα και επιλέξαμε τον κατηγορούμενο καθώς τον θεωρούσαμε “δικό μας παιδί”. Εκείνος της έδινε καθημερινά το πρόγραμμα με τις ασκήσεις που θα πρέπει να κάνει, προσφέρθηκε από μόνος του», ανέφερε αρχικά.

«Το Σάββατο το παιδί μου μίλησε. Άρχισε να μου λέει για τον κατηγορούμενο, φοβισμένη. Έβαλε τα κλάματα. Μου είπε ότι “μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα”. Δεν ήξερε πώς να το πει. Μου είπε ήταν στο γραφείο, χτύπησε την πόρτα γιατί είναι συνεσταλμένη, ήθελε να πάρει το πρόγραμμα. Ήταν τουαλέτα αυτός με μισάνοιχτη πόρτα. Της είπε “έλα, μπορείς να μπεις”. Γυρνώντας είδε το μόριο του. “Τρόμαξα μαμά, έκλεισα την πόρτα και έφυγα από το γραφείο”. Μου είπε ότι ξαναέγινε αυτό. Αυτό έγινε δύο φορές στο γραφείο και στις επόμενες φορές μου λέει, ενώ ήταν στο γραφείο και περίμενε το πρόγραμμα, έβγαλε το μόριό του και το έβλεπε. Τον ρώτησε “τι κάνεις;”, τρόμαξε η κόρη μου. Εκείνος της απάντησε “δεν σου αρέσει; Είναι κακό;”. Όταν η κόρη μου έφυγε και πήγε στα όργανα την ακολούθησε και την ξαναρώτησε “πρώτη φορά βλέπεις γυμνό άντρα;”. Πήγα αμέσως στην αστυνομία μόλις μου τα είπε αυτά τον παιδί μου», ανέφερε η μητέρα της ανήλικης.

Η σύντροφος του 31χρονου και επίσης γυμναστήρια στο γυμναστήριο που διατηρεί ο κατηγορούμενος, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε ο άντρας είχε μείνει μόνος του με την ανήλικη και ότι εκείνη προσπαθούσε να τον προσεγγίσει και έμπαινε στο γραφείο του γυμναστηρίου χωρίς να χτυπήσει την πόρτα, ενώ απαγορευόταν. Μάλιστα, όπως είπε, της είχαν κάνει παρατήρηση για τον λόγο αυτό.

«Μου είπε ότι θα έμπαινε για μπάνιο και η κοπέλα άνοιξε μόνη της την πόρτα χωρίς να χτυπήσει. Από όσο γνωρίζω έγινε δύο φορές», ανέφερε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι από το παράθυρο του γραφείου φαίνεται μέσα ο χώρος και δεν θα μπορούσε να ισχύει η καταγγελία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έγιναν οι πράξεις τις οποίες κατήγγειλε η 17χρονη και υποστήριξε ότι η ανήλικη έμπαινε στο γραφείο του χωρίς άδεια, όταν εκείνος ήταν στο μπάνιο.

«Όταν άνοιξε την πόρτα ήμουν έτοιμος να μπω για μπάνιο, ήμουν γυμνός και εκείνη την ώρα άνοιξε την πόρτα και θεωρώ ό,τι πρόλαβε να με δει. Αφού βγήκα από το μπάνιο της έκανα παρατήρηση. Έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε. Άλλες μια – δύο φορές μπήκε, αλλά δεν ήμουν γυμνός σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλη μια φορά ξαναμπήκε όταν ήμουν τουαλέτα. Πάντα προσπαθούσα να τραβήξω την πόρτα, δεν ξέρω τι ακριβώς είδε. Είναι πολύ μικρός ο χώρος», ανέφερε.

«Θεωρώ ότι η καταγγελία έγινε μετά από πίεση τρίτου ατόμου. Μπορεί να ένιωσε κάπως άβολα – άσχημα, το είπε στη μητέρα της και κάποιοι άλλοι θεωρώ ότι την προέτρεψαν να κάνει καταγγελία. Μπορεί να την πίεσε και το αγόρι της», σημείωσε.

Την ενοχή του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Viral το βίντεο με την 94χρονη TikToker που εξηγεί γιατί παράτησε τον σύντροφό της και δηλώνει «ξανά διαθέσιμη»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δομές των €670 εκατ. που έχτισε η Ιταλία στην Αλβανία για να στέλνει τους μετανάστες

«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης – Στα 1,18 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή, λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής

Related posts

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα, το CANTINA magazine παρουσιάζει:

timesadmin

Καιρός: Περιορίζονται σήμερα οι ισχυροί άνεμοι, στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει

timesadmin

Microsoft: Στις υπηρεσίες εδάφους τα περισσότερα προβλήματα στο Ελ. Βενιζέλος λόγω του black out – Τι ισχύει για τη βλάβη στην πτήση της Εasyjet

timesadmin

Δίκη για Μάτι: «Ήταν μια τρελή μέρα, εκφράζω τη θλίψη μου στους συγγενείς» είπε ο Τερζούδης στην απολογία του

timesadmin

Θεσσαλία: Δορυφόρος απεικονίζει τις πρωτοφανείς πλημμύρες – Έχουν «πνιγεί» Τρίκαλα και Καρδίτσα

timesadmin

Αδειούχοι του Πάσχα: Άδειασε τη Μεγάλη Παρασκευή η Αθήνα – Όπου φύγει-φύγει για νησιά Αργοσαρωνικού και Κυκλάδες

timesadmin