Σε-“αμυντικό-πυρετό”-η-Ευρώπη:-Κοινοπραξία-για-παραγωγή-τανκς-ανακοίνωσαν-η-ιταλική-leonardo-και-η-γερμανική-rheinmetall
ΚΟΣΜΟΣ

Σε “αμυντικό πυρετό” η Ευρώπη: Κοινοπραξία για παραγωγή τανκς ανακοίνωσαν η ιταλική Leonardo και η γερμανική Rheinmetall

Η ιταλική Leonardo και η γερμανική Rheinmetall συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή αρμάτων μάχης στην Ευρώπη, ενώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις τους καθώς οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη.

Η συνεργασία αντιπροσωπεύει μια από τις πιο εξέχουσες διασυνοριακές στρατιωτικές εταιρικές συμμαχίες της Ευρώπης από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η επιχείρηση, με έδρα τη Ρώμη, θα αναπτύξει ένα νέο κύριο άρμα μάχης για την Ιταλία και ένα όχημα μάχης Lynx και τελικά θα πουλήσει άρματα μάχης σε άλλους πελάτες στο εξωτερικό, δήλωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

“Ο Ιταλός πελάτης είναι ο πρώτος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, Armin Papperger, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη την Τρίτη, “αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα αποκτήσουμε και άλλους πολύ σύντομα”.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πιέσει για συγκέντρωση του αμυντικού κλάδου για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και να βελτιώσουν την περιφερειακή ασφάλεια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022. Με τις γεωπολιτικές εντάσεις να αυξάνονται επίσης στη Μέση Ανατολή, οι πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν αυξηθεί.

Τον Αύγουστο, ο Papperger δήλωνε σε αναλυτές ότι τα έσοδα από το εγχείρημα θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανέλθουν σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από την Ιταλία για αρκετές δεκαετίες.

Ο Papperger τόνισε την Τρίτη ότι οι εταιρείες δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσουν νέο παραγωγικό μηχανισμό, καθώς η Leonardo και η Rheinmetall ήδη λειτουργούν μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της JV στη La Spezia.

Οι εταιρείες θα κατέχουν η καθεμία ίσο μερίδιο των νεοσύστατων Στρατιωτικών Οχημάτων Leonardo Rheinmetall. Οι εργαζόμενοι θα κατανεμηθούν επίσης 50-50 με το 60% των εργασιών να εκτελούνται στην Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση.

“Μια ασφαλέστερη Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μεγάλους βιομηχανικούς παράγοντες”, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo, Roberto Cingolani. “Μερικές φορές αυτό σημαίνει να εγκαταλείψουμε κάποια εταιρική κυριαρχία ή να χάσουμε ένα μικρό μερίδιο της εγχώριας αγοράς για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε μια παγκόσμια αγορά”.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν το σχέδιο για το εγχείρημα των τανκς τον Ιούλιο. Περιλαμβάνει παραγγελίες αξίας 8,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για 132 άρματα μάχης και 140 οχήματα μάχης, που θα αναπτυχθούν και θα παραδοθούν έως το 2037, σύμφωνα με το σχέδιο εθνικής άμυνας της Ιταλίας.

Η Rheinmetall επεκτείνεται επί του παρόντος τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης. Έχει δύο κοινοπραξίες στην Ουκρανία – έναν κόμβο κατασκευής και επισκευής αρμάτων μάχης, καθώς και ένα εργοστάσιο πυρομαχικών – και εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία κατασκευής συστημάτων τροχιάς Loc Performance Products για 950 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

Η Leonardo είναι συνεργάτης στο Global Combat Air Program, μια πλατφόρμα μαχητικών αεροσκαφών επόμενης γενιάς, με την BAE Systems στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας.

Η ιταλική εταιρεία είναι επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία κατασκευής ραντάρ και αισθητήρων Hensoldt με έδρα το Μόναχο, η οποία παρέχει συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.

Related posts

Τουρκία: Σε υψηλό 15 μηνών (67,1%) τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός

protothema.gr

Ο φόβος ευρύτερης ανάφλεξης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

James Rollner

Λίβανος: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα ο διοικητής της μονάδας drones της Χεζμπολάχ

James Rollner

Η γερμανική οικονομία αντιτίθεται στην ακροδεξιά

protothema.gr

Φρ. Μπελέρης στην Ολομέλεια του ΕΚ: “Απαιτούνται λύσεις που να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια”

timesadmin

Κίνα: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες και εμπορεύματα από χώρες που επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της mpox

wp-needuser