Κινεζική-φίρμα-θα-λανσάρει-την-υπηρεσία-ρομποταξί-και-εκτός-Κίνας
AYTOKINHTO

Κινεζική φίρμα θα λανσάρει την υπηρεσία ρομποταξί και εκτός Κίνας

Η Baidu σχεδιάζει να ξεκινήσει την υπηρεσία ρομποτικού ταξί Apollo Go εκτός Κίνας, ανέφερε η Nikkei Asia. Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, πλατφόρμες διαμοιρασμού διαδρομών και άλλες εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη του Apollo Go εκτός Κίνας μέσω τοπικών συνεργασιών, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Το χρονοδιάγραμμα και η τοποθεσία των δραστηριοτήτων του Apollo Go στο εξωτερικό δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Φαίνεται απίθανο να επιτραπεί στις κινεζικές εταιρείες ρομποτικών ταξί να δραστηριοποιηθούν στις ΗΠΑ υπό το φως της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει το κινεζικό λογισμικό αυτόνομων αυτοκινήτων, σημειώνει η έκθεση.

Το γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε στις 23 Σεπτεμβρίου ανακοίνωση προτεινόμενου κανονισμού, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύσει την πώληση ή τις εισαγωγές συνδεδεμένων αυτοκινήτων που ενσωματώνουν συγκεκριμένο κινεζικό και ρωσικό λογισμικό αυτοκινήτων.

Η Baidu ασχολήθηκε με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από το 2013 και ήταν μία από τις πρώτες κινεζικές εταιρείες που εισήλθαν στον τομέα αυτό. Στις 15 Μαΐου, η Baidu λάνσαρε το ρομποτάξι 6ης γενιάς, το οποίο κοστίζει περί τα 25.900 ευρώ, δηλαδή 60% χαμηλότερα από το προηγούμενο μοντέλο.

Τα οχήματα θα ενταχθούν σε ένα στόλο ρομποταξί της Apollo Go, η οποία μέχρι το τέλος του 2024 σχεδιάζει να αναπτύξει 1.000 ρομποταξί 6ης γενιάς στη Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας. Μέχρι σήμερα, το Apollo Go είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 10 πόλεις στην Κίνα. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, το Apollo Go παρείχε 899.000 διαδρομές, αυξημένες κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της Baidu.

Baidu

Εκτός από την Baidu, η νεοσύστατη εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Pony.ai στοχεύει επίσης στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Nikkei Asia. Η Pony.ai υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την εταιρεία ταξί της Σιγκαπούρης ComfortDelGro στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το λανσάρισμα της υπηρεσίας ρομποταξί της Pony.ai στη Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες αργότερα φέτος, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, η WeRide, μια άλλη κινεζική νεοφυής εταιρεία του κλάδου, ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την Uber για την προώθηση της χρήσης των αυτόνομων οχημάτων της στην πλατφόρμα της Uber και θα ξεκινήσει πρώτα τις δραστηριότητές της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ειδικότερα, η WeRide τόνισε ότι η συνεργασία δεν αφορά τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Πότε θα κυκλοφορήσει το προσιτό ηλεκτρικό KΙΑ EV3

wp-needuser

H Lamborghini Urus SE είναι ένα plug-in υβριδικό super SUV 800 ίππων

James Rollner

Ο απίστευτος στόχος της BYD για αυτονομία στα plug-in hybrid

wp-needuser

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Μερίδιο ρεκόρ για κινεζικές φίρμες στην Ευρώπη

James Rollner

Αυτή είναι η νέα έκδοση του FIAT Panda που ονομάζεται Pandina-πότε έρχεται Ελλάδα

timesadmin

Αυτή η εξαιρετική Mercedes SL “Παγόδα” είναι ηλεκτρική

timesadmin