Γερουλάνος-στον-realfm-97,8:-Θα-πρέπει-να-υπάρχουν-και-θεσμικές-αλλαγές-μέσα-στο-ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος στον Realfm 97,8: Θα πρέπει να υπάρχουν και θεσμικές αλλαγές μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Γερουλάνος ΠΑΣΟΚ

Για τις εσωκομματικές κάλπες, την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις αλλαγές που πρέπει να κάνει το κόμμα στην αντιπολιτευτική τακτική του μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος στον Νίκο Χατζηνικολάου από τη συχνότητα του Realfm 97,8.

Σε ερώτηση τι πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ για να αξιοποιήσει το θετικό momentum από την εκλογή Ανδρουλάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Να ανοίξει ως κόμμα και να αγκαλιάσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που μέσα από αυτή την διαδικασία άρχισαν να παρατηρούν το ΠΑΣΟΚ και να το βλέπουν ως μία ελπίδα ότι θα παρουσιάσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για τις επόμενες εκλογές».

Παράλληλα εξήγησε ότι υπάρχουν τρόποι προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει κοντά του τους ψηφοφόρους που πήγαν στις κάλπες. «Σίγουρα η πολιτική διαδικασία αυτή που ξεκίνησε ακούμπησε, όχι μόνο τις 300.000 που ήρθαν να ψηφίσουν αλλά και πολύ περισσότερο κόσμο που αναγνώρισε μία πολύ σοβαρή διαδικασία. Και μπορεί να μην ήρθαν κάποιοι την δεύτερη Κυριακή επειδή η επιλογή τους δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν τα αυτιά τους αύριο σε ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνθέτει και δημιουργεί πραγματική προοπτική πραγματικής λύσης στα αδιέξοδα που έχει η κυβέρνηση. Στο δικό μας το χέρι είναι να τους δείξουμε ότι αυτή η διαδικασία συνεχίζεται και ότι τα μηνύματα τους έχουν καταγραφεί. Πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερο το κοινό και από τις 300.000 που προσήλθαν την πρώτη Κυριακή», σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Επιπλέον ανέφερε ότι «πολιτικές επιλογές πρέπει να δώσει το ΠΑΣΟΚ αλλά για να αρχίσει να δίνει τις πολιτικές επιλογές που θα εμπνεύσουν την κοινωνία θα πρέπει να υπάρχουν και θεσμικές αλλαγές μέσα στο ΠΑΣΟΚ που να εμπνέουν ότι τέτοιες επιλογές θα εισακουστούν, θα επεξεργαστούν και θα παρουσιαστούν στην ελληνική κοινωνία ως εναλλακτική πρόταση. Νομίζω ότι ολιστική πρέπει να είναι η προσέγγιση και κάθε μέρα τώρα μπροστά μας θα δείχνει κατά πόσον η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει αυτό το οποίο έχουμε να πούμε ή αν θα βαρεθεί και θα ξανακλείσει την τηλεόραση. Στο δικό μας το χέρι είναι πραγματικά και κάθε κίνηση είτε είναι πραγματική, είτε είναι ουσιαστική, είτε είναι συμβολική θα παίξει ρόλο στο να κρατήσουμε τα αυτιά του κόσμου ανοιχτά».

Τέλος σε ερώτηση αν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωτικό μετά τα «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ των υποψηφίων προέδρων ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε ότι «υπήρχαν αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν τέτοια που να αποθαρρύνουν την ενότητα. Πιστεύω ότι η σοβαρότητα που κρατήθηκε σε όλη αυτή την διαδικασία αναδεικνύει ότι και η πίεση της κοινωνίας μας έκανε να σοβαρευτούμε αλλά και η δική μας διάθεση να παρουσιάσουμε κάτι εναλλακτικό σε αυτό που σήμερα δίνει η κυβέρνηση καθοδήγησε την σοβαρότητα που επικράτησε. Είναι απλά τα πράγματα. Τώρα βλέπει το ΠΑΣΟΚ ότι έχει μία ευκαιρία και αυτή η ευκαιρία νομίζω ότι έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους μας. Δεν φαντάζομαι ότι από εκεί θα προκύψουν φωνές που θα την υποβαθμίσουν ή θα την υποβιβάσουν».

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/2024-10-15-Παύλος-Γερουλάνος-Χατζηνικολάου.mp3

Related posts

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας δημοσιεύματα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο

timesadmin

Κοντογεώργης: Εργαζόμαστε για να έχουμε παραγωγική συζήτηση με τους αγρότες

timesadmin

Σακελλαροπούλου: Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και η στενή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, συνιστούν επιτυχή μετάβαση στο νέο κόσμο της εργασίας

wp-needuser

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Είμαι ευτυχής που η Ελλάδα δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην Ευρωζώνη

timesadmin

Από την Παλαιστίνη στις Σπέτσες ο Κασσελάκης: Μούδιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την επαύριον της Κεντροαριστεράς

timesadmin

Μπουκώρος για ερώτηση των «11»: Όσοι μιλούν για ομάδες και ρωγμές είναι εκτός πραγματικότητας, ενωμένη η ΝΔ

wp-needuser