«Καλύτερος-κλόουν-από-τον-joker-του-Φοίνιξ»:-Το-horror-που-κάνει-τους-θεατές-να-φεύγουν-έντρομοι,-έχει-διπλάσια-έσοδα-από-το-joker-2
ΣΙΝΕΜΑ

«Καλύτερος κλόουν από τον Joker του Φοίνιξ»: Το horror που κάνει τους θεατές να φεύγουν έντρομοι, έχει διπλάσια έσοδα από το Joker 2

Μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του Joker 2, μια άλλη ταινία με κλόουν ήρθε να πάρει τα σκήπτρα.

Περίπου δυο βδομάδες μετά την κυκλοφορία του στις αίθουσες, το Joker: Folie à Deux έχει χαρακτηριστεί ως τεράστια αποτυχία, έχει προκαλέσει εντάσεις εντός της Warner Bros και έχει γίνει μια από τις πιο «μισητές» ταινίες των τελευταίων ετών. Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί φανατικοί που τους άρεσε πολύ και θεωρούν ότι την ταινία την κράζουν μόνο όσοι δεν την κατάλαβαν, το box office είναι αμείλικτο και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

65 εκατομμύρια κόστισε το πρώτο Joker, 1 δισ. έσοδα είχε. 200 εκατομμύρια κόστισε το Joker: Folie à Deux, οι προβλέψεις με βάση τις προκρατήσεις εισιτηρίων, δείχνουν ότι θα φτάσει με το ζόρι τα 300 εκατομμύρια έσοδα, πολύ κάτω από τα 450 που είναι ο στόχος για να θεωρηθεί κερδοφόρα, καθότι στα 200 εκατομμύρια έχουν προστεθεί κοντά 150 εκατομμύρια για το promotion.

Ενόσω συμβαίνει όλο αυτό, εμφανίστηκε στις αίθουσες μια άλλη ταινία με κλόουν που την αποθεώνουν όλοι, είναι horror και κάνει τους θεατές να τρέχουν έντρομοι από τις αίθουσες.

«Καλύτερος κλόουν από τον Joker του Φοίνιξ»: Το horror που κάνει τους θεατές να φεύγουν έντρομοι, έχει διπλάσια έσοδα από το Joker 2

Πτώση 81% για το Joker: Folie à Deux

Το Terrifier 3 και ο Art the Clown (τον υποδύεται εξαιρετικά ο Ντέιβιντ Χάουαρντ Θόρντον), κάνουν μια εντυπωσιακή ρελάνς στην 3η ταινία, η οποία έχει αποκτήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου πολύ μεγάλη φήμη και στο πρώτο της παρασκευοσαββατοκύριακο στις αίθουσες – κυκλοφόρησε 11/10 – έχει ξεπεράσει το Joker 2.

Πιο συγκεκριμένα, η ταινία του Τοντ Φίλιπς είχε έσοδα κοντά στα 7 εκατομμύρια στις αμερικανικές αίθουσες στο 2ο ΠΣΚ (πτώση 81% σε σχέση με το πρώτο ΠΣΚ, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί), ενώ το Terrifier 3 ξεκίνησε με 18,3 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 3 εκατομμύρια πιο πάνω από τη 2η ταινία.

Αυτή η δυναμική αρχή έχει σφραγίσει το Terrifier 3 ως ένα από τα καλύτερα cult horror franchises, ένα slasher ολκής, και καταφέρνει να αυξάνει τη δέσμευση του κοινού, σε αντίθεση με τον έτερο κλόουν, τον διασημότερο κλόουν, αυτόν της DC. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και το κόστος της κάθε ταινίας, τότε αντιλαμβάνεται πως το Terrifier 3 του Ντέιμιεν Λεόνε, είναι ο ορισμός της επικερδούς επένδυσης για τους παραγωγούς του, ενώ το Joker 2 του Τοντ Φίλιπς εξελίχθηκε σε μεγάλο flop.

Related posts

Η πρεμιέρα της ταινίας Dune: Μέρος Δεύτερο από την Tanweer

timesadmin

Θερινά Σινεμά

timesadmin

Nuremberg: Ράσελ Κρόου και Ράμι Μάλεκ πρωταγωνιστές στην νέα ταινία του Τζέιμς Βάντερμπιλτ

timesadmin

Η γαλλική κωμωδία «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»  στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

timesadmin

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι – Σημείο αναφοράς του ιταλικού σινεμά μαζί με τον αδελφό του Βιτόριο

timesadmin

Deadpool & Wolverine

timesadmin