Λιβύη:-Άφησαν-την-εθνική-Νιγηρίας-15-ώρες-σε-εγκαταλελειμμένο-αεροδρόμιο
ΣΠΟΡ

Λιβύη: Άφησαν την εθνική Νιγηρίας 15 ώρες σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο

Η ομάδα της Νιγηρίας, η οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει αύριο Τρίτη (15/10) τη Λιβύη στα προκριματικά για το κύπελλο Αφρικής, αποφάσισε να μην παίξει τον αγώνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα «απάνθρωπης μεταχείρισης» από την άφιξή της στη χώρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (14/10) η ομοσπονδία της Νιγηρίας, η οποία θα επαναπατρίσει τους παίκτες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι «Σούπερ Αετοί» βρίσκονται σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στη Λιβύη για περισσότερες από 15 ώρες μετά την προσγείωση της ναυλωμένη πτήσης τους την Κυριακή (13/10). Η πρεσβεία της Νιγηρίας δεν μπορεί να παρέμβει γιατί χρειάζεται άδεια από την κυβέρνηση της Λιβύης.

Επίσημη καταγγελία από τη NFF έχει σταλεί στη συνομοσπονδία Αφρικανικού ποδοσφαίρου (CAF).

Ο αρχηγός Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ είπε ότι η ομάδα δεν θα παίξει τον αγώνα και δεν θα κάνει το τρίωρο ταξίδι με λεωφορείο εκεί όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας, για λόγους ασφαλείας:«Ως αρχηγός της ομάδας και με την ομάδα αποφασίσαμε να ΜΗΝ παίξουμε αυτόν τον αγώνα», ανάρτησε στα social media.

«Ας τους δώσουμε τους βαθμούς».Δεν θα συμφωνήσουμε να ταξιδέψουμε οδικώς εδώ, ακόμη και με ασφάλεια δεν είναι ασφαλές, μπορούμε μόνο να φανταστούμε πώς θα ήταν το ξενοδοχείο ή το φαγητό αν συνεχίζαμε».

Ο πρώην Νιγηριανός αστέρας Βίκτορ Ικπέμπα, ο οποίος συνόδευε την ομάδα, ζήτησε σκληρές κυρώσεις κατά της Λιβύης και υποστήριξε την απόφαση για μποϊκοτάζ του αγώνα:«Εάν η CAF κάνει τη δουλειά της, η Λιβύη θα πρέπει να αποκλειστεί από το διεθνές ποδόσφαιρο», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). «Είναι μια χώρα υψηλού κινδύνου και πραγματικά αναρωτιέστε ποιος ενέκρινε τη Λιβύη να παίζει τους αγώνες της στην έδρα της. Έπαιξα για τη Νιγηρία για 10 χρόνια και δεν έχω ζήσει ποτέ αυτό που έζησα στη Λιβύη τις τελευταίες ώρες», συνέχισε. «Η ομάδα δεν είναι ασφαλής και όσοι ταξιδεύουμε μαζί της δεν είμαστε ασφαλείς», τόνισε ο πρώην επιθετικός της Μονακό. «Ήμασταν κλειδωμένοι σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο για περισσότερες από 10 ώρες, σαν όμηροι».

Η Νιγηρία, η οποία προηγείται του 4ου ομίλου με επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες, κέρδισε την Παρασκευή εντός έδρας τη Λιβύη (1-0).

Η Λιβύη είναι τελευταία στη βαθμολογία με μόλις έναν βαθμό.

Related posts

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης: «Χάλκινος» ο Απόστολος Χρήστου

timesadmin

Γ. Αντετοκούνμπο: Δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί για να γυρίσω στο επίπεδο στο οποίο θέλω να βρίσκομαι

timesadmin

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Mείωσαν στο -1 από την 3η θέση της βαθμολογίας οι ερυθρόλευκοι

wp-needuser

ΠΑΟΚ-Χαρτς 4-0: Με τεσσάρα «πέταξε» στους ομίλους του Conference League

timesadmin

Ρολάν Γκαρός: Στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς – Αποκλείστηκε η Σάκκαρη

protothema.gr

Δεύτερη στη Ευρώπη η Γεωργία Μακρή στα 10 χλμ. μαραθώνιου κολύμβησης νέων γυναικών

wp-needuser