Σπυρόπουλος-στον-realfm-97,8:-Το-ΠΑΣΟΚ-θα-είναι-φάρος-στην-προσπάθεια-σύνθεσης-της-δημοκρατικής-παράταξης-–-Τι-είπε-για-Χάρη-Δούκα-και-ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος στον Realfm 97,8: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι φάρος στην προσπάθεια σύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης – Τι είπε για Χάρη Δούκα και ΣΥΡΙΖΑ

πολιτική

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Για το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Καταλαβαίνω την αγωνία του Τύπου που στηρίζει την πολιτική της ΝΔ και κατανοεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη λύση απέναντι σε αυτή την πολιτική. Η διαδικασία επιλογής νέου προέδρου όπως προέκυψε και από την πρώτη Κυριακή και από τη χθεσινή συμμετοχή στέλνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η κοινωνία έχει ανάγκη μιας μεγάλη δύναμη αλλαγής, μια πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη με νέα εντολή, πιο ισχυρό και δυνατό, είναι έτοιμοι να κάνουν αυτή την κυβερνητική πρόταση με μια παράταξη που θα λειτουργήσει συλλογικά, που θα διορθώσει και αδυναμίες του παρελθόντος» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία 3 χρόνια και εκεί που ήταν ένα μικρό κόμμα σήμερα βρίσκεται στην ουσία στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για ένα πιο συμμετοχικό κόμμα και χρειάζεται και περαιτέρω αξιοποίηση κι άλλων στελεχών προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πετύχει μεγαλύτερη διεύρυνση. Η ελληνική κοινωνία πάει στο μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θα εκφράσει το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος και συνέχισε λέγοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο. Η εντολή των πολιτών προς το ΠΑΣΟΚ είναι να μετατραπεί σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα που αγκαλιάζει και τις πολιτικές και τις προσωπικότητες και τα ρεύματα ιδεών ώστε να δημιουργήσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη ξανά που με ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης θα μπορεί να σταθεί απέναντι στη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ο ίδιος είπε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο ώριμος μετά τα τελευταία 3 χρόνια. Είδε την πορεία της παράταξης σε πολύ δύσκολες στιγμές και ήρθε για να κοιτάξουμε το μέλλον πιο θετικά και να φτιάξουμε ένα σχήμα στο οποίο ο κόσμος θα δει την επόμενη κυβέρνηση του τόπου και στον Νίκο Ανδρουλάκη τον επόμενο πρωθυπουργό».

Σε ερώτηση για τον Χάρη Δούκα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος απάντησε ότι «φυσικά και ο Χάρης Δούκας θα είναι μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινάμε από σήμερα και φυσικά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι θεωρώ ότι πρέπει και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Και εμείς θα συμβάλουμε στην προσπάθεια του Χάρη Δούκα για μια καλύτερη Αθήνα και να σηματοδοτήσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην κοινωνία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργασιακούς χώρους κλπ».

Ο ίδιος είπε ότι «η αγωνία μας είναι να φτιάξουμε ξανά τη μεγάλη παράταξη. Στην αγωνία αυτή συμπλέουν και συμβαδίζουν οι αγωνίες χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που θέλουν μια μεγάλη παράταξη που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ. Αυτό δεν γίνεται ούτε με συζητήσεις κορυφής, ούτε με συζητήσεις σε κλειστά γραφεία. Γίνεται στην κοινωνία, στην εργασία, σε κάθε περιοχή της χώρας όπου οι αγωνίες συγκλίνουν σε ένα κυβερνητικό σχέδιο με ιδέες, προτάσεις και όραμα για την επόμενη ημέρα. Το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα είναι φάρος σε αυτή τη προσπάθεια σύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης».

Σε ερώτηση αν συμφέρει το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι «η κοινωνία βλέπει στο ΠΑΣΟΚ τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, το πρόγραμμα και τις προσωπικότητες που θα δημιουργήσουν το ρεύμα της μεγάλης αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτό θεωρώ ότι ήταν και ο λόγος της μαζικής συμμετοχής των πολιτών στις εσωκομματικές κάλπες».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/2024-10-14_Andreas_Spyropoylos-Xatzhnikolaoy_id93326.mp3

Related posts

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Υποδέχτηκε τα μέλη των αποστολών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

protothema.gr

Στέφανος Κασσελάκης: Στη Βουλή με υψηλόβαθμα στελέχη της Meta – Διάβασε και την «Αυγή»

wp-needuser

Βουλή: Θυελλώδης η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Έντονη αντιπαράθεση Μπούρα-Κωνσταντοπούλου

wp-needuser

Μητσοτάκης: Συνάντησε τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία

timesadmin

Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών για τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης – Δείτε live

timesadmin

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες – Θα κλείσουν στις 19:00

protothema.gr