ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χειμάρας (ΝΔ): Απέτυχαν παταγωδώς οι συκοφάντες μου – Απόλυτη δικαίωση από τη Δικαιοσύνη

Χειμάρας (ΝΔ): Απέτυχαν παταγωδώς οι συκοφάντες μου – Απόλυτη δικαίωση από τη Δικαιοσύνη

«Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι κατηγορίες εναντίον μου ήταν αβάσιμες και κατασκευασμένες», ανέφερε ο πρώην βουλευτής 

«Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι κατηγορίες εναντίον μου ήταν αβάσιμες και κατασκευασμένες», ανέφερε ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμης Χειμάρας μετά την έρευνα των καταγγελιών για παραβίαση του ασυμβίβαστου, από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

O Θέμης Χειμάρας, είχε κατηγορηθεί ότι εκμεταλλευόταν το βουλευτικό αξίωμά του για να λαμβάνει η εταιρεία του δουλειές από δημόσιους φορείς.

Ο πρώην βουλευτής σε ανάρτησή του παραθέτει το πόρισμα της Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, βάσει των οποίων καταρρίφθηκε «κάθε συκοφαντία εναντίον μου και απέδειξε περίτρανα ότι οι ενέργειές τους δεν είχαν άλλο σκοπό, παρά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να με βλάψουν πολιτικά».

Η ανάρτηση του Θέμη Χειμάρα

«”Η αλήθεια πάντοτε νικάει! Απόλυτη δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη”

Μετά από εξονυχιστική έρευνα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ολοκληρώθηκε και τυπικά ο έλεγχος της υπόθεσής μου. Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι κατηγορίες εναντίον μου ήταν αβάσιμες και κατασκευασμένες.

Κανένα στοιχείο δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των συκοφαντών μου, μετά τον εξαντλητικό έλεγχο της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, στα πλαίσια της εκτέλεσης δύο Εισαγγελικών Παραγγελιών, του Οικονομικού Εισαγγελέα και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, με ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Αυτές οι κακόβουλες επιθέσεις δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης της ακεραιότητάς μου. Οι συκοφάντες συνειδητά διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα, προσπαθώντας να με πλήξουν με ανυπόστατες κατηγορίες. Η δικαστική έρευνα κατέρριψε κάθε συκοφαντία εναντίον μου και απέδειξε περίτρανα ότι οι ενέργειές τους δεν είχαν άλλο σκοπό, παρά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να με βλάψουν πολιτικά.

Από την πρώτη στιγμή, στάθηκα μπροστά σε αυτή την καταιγίδα συκοφαντίας με αξιοπρέπεια και ακλόνητη πίστη στην αλήθεια και στη δικαιοσύνη. Σιώπησα και είπα μόνο τούτο: «το φως θα νικήσει το σκοτάδι, η σκευωρία θα καταρρεύσει, η αλήθεια πάντοτε νικάει». Παραιτήθηκα της βουλευτικής ασυλίας και παρέδωσα την έδρα μου στην παράταξή μας, προκειμένου να επιταχυνθεί ο έλεγχος και να λάμψει χωρίς καθυστερήσεις η αλήθεια.

Οι συκοφάντες, παρά την άμεση παραίτησή μου και γνωρίζοντας ότι διεξαγόταν δικαστικός έλεγχος, επέμειναν στα ψέματά τους, με σαφή στόχο να πλήξουν την παράταξή μας μέσω της “δολοφονίας” του χαρακτήρα μου. Απέτυχαν παταγωδώς!

Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες με ακεραιότητα και αφοσίωση, ενισχυμένος από την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους. Αυτή η απόφαση αποτελεί θρίαμβο της αλήθειας απέναντι στη συκοφαντία και ενισχύει την πίστη μας στη δύναμη της δικαιοσύνης.

Η αλήθεια πάντοτε νικάει!

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, την οικογένειά μου, τους συνεργάτες και τους φίλους μου στη Φθιώτιδα και σε όλη την Ελλάδα για την συνεχή και αδιαπραγμάτευτη στήριξη.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 2094/2023 πόρισμα της Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος:

«Δεν προκύπτει μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας λόγω συνάψεως συμβάσεων με το δημόσιο, εκμεταλλευόμενη το αξίωμα του μετόχου της Θεμιστοκλή Χειμάρα, δηλαδή το αξίωμα του Βουλευτή. Οι συμβάσεις που σύναψε με το Δημόσιο είναι αντίστοιχης αξίας με τους άμεσους τοπικούς ανταγωνιστές της. Yπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής προμηθειών ή υπηρεσιών. H τελική τιμή που προσέφερε κυμαίνεται κοντά ή κάτω του μέσου όρου της αγοράς. Δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας».


Επιπρόσθετα, με την 71/2024 ομόφωνη απόφασή του, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έκρινε αμετάκλητα να μην γίνει κατηγορία, αναφέροντας:

«Η ασυμβίβαστη ιδιότητα δεν είναι πράξη με την οποία παραβιάζεται καθήκον που συνδέεται με την άσκηση της δραστηριότητας του Βουλευτή, δηλαδή καθηκόντων που άπτονται του κοινοβουλευτικού έργου. Δεν υφίστανται ενδείξεις παραπλάνησης του Ελληνικού Δημοσίου και βλάβης της περιουσίας του. Δεν προκύπτει επηρεασμός των εκπροσώπων των δημόσιων φορέων με στόχο την αποκόμιση επιπλέον επιχειρηματικών ωφελημάτων».

Ειδήσεις σήμερα:Φρίκη για 13χρονη στα χέρια 22χρονου και 21χρονου στη Μυτιλήνη: Τη βίασαν και το έγραφαν σε βίντεο – Επιχείρησε να αυτοκτονήσει

New York Times: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες στη Γάζα

Λιτανείες και δεήσεις στα νησιά των Κυκλάδων για την ανομβρία – Δείτε βίντεο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE UPDATE


-







Related posts

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την πυροπροστασία και τα εναέρια μέσα

protothema.gr

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

protothema.gr

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

timesadmin

Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε κόμμα επώνυμων και ανώνυμων τρολ με πρόεδρο celebrity

wp-needuser

Καπνισάκης για διαμάχη Κασσελάκη με Tiptree: Δεν απορρίφθηκε η αγωγή, πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας – Δείτε την απόφαση

timesadmin

Πρωτοβουλία Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα για την συγκρότηση χώρου διαλόγου του προοδευτικού κόσμου

timesadmin