Πότε-κάνει-πρεμιέρα-το-‘queer’-του-Λούκα-Γκουαντανίνο-με-τον-Ντάνιελ-Κρεγκ
ΣΙΝΕΜΑ

Πότε κάνει πρεμιέρα το ‘Queer’ του Λούκα Γκουαντανίνο με τον Ντάνιελ Κρεγκ

Η πολυαναμενόμενη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Γουίλιαμ Μπάροουζ έχει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Queer ταινία κλιπ

Κάθε νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο (“Οι Αντίπαλοι”, “Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου”) αποτελεί λόγω σινεφιλικής ανυπομονησίας, πόσω δε μάλλον όταν αυτή αφορά τη μεταφορά ενός γνωστού μυθιστορήματος που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο λόγος για το “Queer” τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του εμβληματικού συγγραφέα Γουίλιαμ Μπάροουζ, το οποίο περιστρέφεται γύρω από έναν Αμερικανό σαραντάρη που ζει μια μοναχική ζωή σε μια μικρή κοινότητα της Πόλης του Μεξικού τη δεκαετία του ‘50. Ωστόσο, η άφιξη ενός φοιτητή ταρακουνά τον ήρωα που νιώθει μεγάλη ανάγκη για ουσιαστική σύνδεση με κάποιον.

Queer

Αυτή η έλλειψη φάνηκε καθαρά στο πρώτο κλιπ της ταινίας, όπου ο πρωταγωνιστής Ντάνιελ Κρεγκ “διαβάζει” λάθος το βλέμμα ενός θαμώνα σε ένα μπαρ. Εκτός από τον πρώην 007, στο “Queer” πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζέισον Σβάρτζμαν, Άντρα Ουρσούτα, Μάικλ Μπόρεμανς και Ντέιβιντ Λόουερι. Αξίζει να σημειωθεί πως το “Queer” γυρίστηκε στα θρυλικά στούντιο της Τσινετσιτά.

Ο απεσταλμένος του “α” στη Βενετία, Χρήστος Μήτσης, έγραψε για το “Queer”: “Ο Λούκα Γκουαντανίνο επιλέγει ένα εσωτερικό ταξίδι ως την Πόλη του Μεξικού, την τροπική ζούγκλα και την επιθυμία του ήρωά του – ο συγγραφέας Γουίλιαμ Μπάροουζ – να οικειοποιηθεί την ‘Queer’ ταυτότητά του και να ζήσει ‘πέρα από τα όρια’. Παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες του Ντάνιελ Κρεγκ, όμως, οι σαγηνευτικές εικόνες φωτογραφίζουν μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων, αφήνοντας την ψυχή του συναρπαστικού τους ήρωα ένα αναπάντητο μυστήριο”.

Μένει, λοιπόν, να ανακαλύψουμε και εμείς το “Queer” στις 2 Ιανουαρίου που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Από τον Γουλβερίν έως τον μάγο του

Related posts

Φαίδων Παπαμιχαήλ στον ΕΤ: «Με γοήτευσε το γαλλικό σινεμά»

protothema.gr

Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές

timesadmin

Η σκηνοθέτρια Μαριάννα Οικονόμου, οι ‘Αζήτητοι’ και μια σοκαριστική ανακάλυψη στο νοσοκομείο Σωτηρία

James Rollner

Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες

timesadmin

Το ‘Poor Things’ συνεχίζει ακάθεκτο να γεμίζει τις αίθουσες

timesadmin

Η ταινία που μόλις ανέβηκε στο Netflix, είναι η απόδειξη πως τίποτα δε θα σταματήσει την κυριαρχία του – Και πάει καρφί για Νο1

timesadmin