osteostrong:-Ημέρα-ενημέρωσης-για-τη-«σιωπηλή»-νόσο-της-οστεοπόρωσης-στη-Θεσσαλονίκη!
ΕΛΛΑΔΑ

OsteoStrong: Ημέρα ενημέρωσης για τη «σιωπηλή» νόσο της οστεοπόρωσης στη Θεσσαλονίκη!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης η ομάδα της OsteoStrong στην Θεσσαλονίκη, ανοίγει τις πόρτες της σε όσους θέλουν να μάθουν πώς η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα και να δυναμώσει το μυοσκελετικό σύστημα.

Μπορείτε να παρευρεθείτε την Παρασκευή 18/10 από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 στο κέντρο της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη (3ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας 57001) εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον στο ακόλουθο link.

H OsteoStrong προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες με σκοπό -μεταξύ άλλων- την επίτευξη της αύξησης της οστικής πυκνότητας και την ανάσχεση της οστεοπενίας/οστεοπόρωσης.

Πατήστε εδώ προκειμένου να διαβάσετε την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με επικεφαλής τον Δρ. Γεώργιο Χρούσσο και την OsteoStrong Ελλάδος και κατέδειξε σπουδαία αποτελέσματα για την βελτίωση της οστικής πυκνότητας.

Αναλυτικά τα οφέλη της OsteoStrong

Αύξηση οστικής και μυϊκής πυκνότητας: Η OsteoStrong® χρησιμοποιεί εξειδικευμένα μηχανήματα για να ενισχύσει την πυκνότητα των οστών και την μυϊκή δύναμη. Η μέθοδος βασίζεται σε μηχανικές δυνάμεις που προάγουν τη φυσική αναγέννηση των οστών και την αύξηση της μυϊκής μάζας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και άλλων μυοσκελετικών προβλημάτων.

Αύξηση δύναμης: Μέσω της μεθόδου ενισχύεται η δύναμη των μυών, βελτιώνοντας τη γενική σωματική απόδοση και αντοχή.

Ανακούφιση από πόνους: Η μέθοδος της OsteoStrong έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην ανακούφιση πόνων στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις. Ενισχύει τη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος, μειώνοντας τη φλεγμονή και τον πόνο που προκαλούνται από χρόνιες καταστάσεις.

Βελτίωση στάσης σώματος: Μέσω της μεθόδου της OsteoStrong, διορθώνονται προβλήματα κακής στάσης σώματος, βελτιώνοντας τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης και την ευθυγράμμιση του σώματος.

Διόρθωση προβλημάτων ισορροπίας: Η μέθοδος ενισχύει την ισορροπία και τον συντονισμό του σώματος, μειώνοντας τον κίνδυνο πτώσεων και βελτιώνοντας τη γενική κινητικότητα.

Ρύθμιση μεταβολισμού της γλυκόζης: Η OsteoStrong συμβάλλει στη βελτίωση του μεταβολικού ρυθμού και της ρύθμισης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, προάγοντας την υγιή μεταβολική λειτουργία και μειώνοντας τον κίνδυνο μεταβολικών διαταραχών.

Η OsteoStrong® έχει 4 κέντρα στη χώρα μας:

Μαρούσι (Σώρου 3-5, Μαρούσι, τηλ: 2106179265)/ Θεσσαλονίκη (Hyatt Regency Thessaloniki, τηλ: 231 046 7490) / Γλυφάδα (Γρηγορίου Λαμπράκη 34, τηλ: 2109647906)/ Αθήνα (Χατζηγιάννη Μέξη 5, περιοχή Χίλτον, τηλ: 2107298209).

Παράλληλα στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί Live ομιλία από τους διαιτολόγους της εταιρείας Personal Wellness με θέμα: Πώς επηρεάζει η διατροφή και το οξειδωτικό στρές την οστική και μυϊκή πυκνότητα. Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την ομιλία διαδικτυακά μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους εδώ.

Τι θα συζητηθεί στην Ομιλία: «Διατροφή, οστεοπόρωση και οξειδωτικό stress: συσχετισμοί και προκλήσεις»

Η Head Nutritionist της PW, Μαρία Λαμπρόπουλου, ΜMedSci, PhD(c) Διατροφολόγος, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τον τρόπο με τον οποίο το οξειδωτικό στρες επηρεάζει το σώμα μας και το αντίκτυπο που έχει στην υγεία των οστών. Η διατροφή αποτελεί σημαντική παράμετρο τόσο στην μείωση του οξειδωτικού στρες αλλά και στην βελτίωση της σύσταση του σώματος που συνδέεται άμεσα με την μυοσκελετική υγεία. Θα προταθούν εκείνες οι τροφές αλλά και εκείνα τα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην βελτίωση της οστικής πυκνότητας αλλά και στην συνολική ευεξία του οργανισμού.

Screenshot_2024-10-13_at_3_30_02_AM

Λίγα λόγια για την Personal Wellness:

Η Personal Wellness (PW) είναι ένα καινοτόμο κέντρο πρόληψης, διατροφής και ευεξίας, που σύστησε στην ελληνική αγορά την έννοια του scientific wellness. Η PW συνδυάζει την προηγμένη επιστημονική γνώση και τις τεχνολογίες αιχμής με στόχο την παροχή του υψηλότερου επιπέδου εξατομίκευσης στον σχεδιασμό πλάνων διατροφής και ευεξίας. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν για την Hyatt: Wellness Age Analyser/Technogym check up, test αντιοξείδωσης/προστασία από βλαβερές ελεύθερες ρίζες (σχεδόν 100 νοσήματα έχουν ως βάση το οξειδωτικό στρες), μέτρηση οργανικών οξέων: μεταβολισμός, θρέψη και αποτοξίνωση του οργανισμού σε επίπεδο κυττάρου και μέτρηση βασικού μεταβολισμού(μέτρηση θερμίδων σε κατάσταση ηρεμίας). Φυσικά η PW σχεδίασε και στοχευμένα retreats: μισής, μίας ημέρα και 3 ημερών, με θεματικές αποτοξίνωσης, χαλάρωση energy boost, βελτίωση ύπνου.

Related posts

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου

timesadmin

Σαλαμίνα: 20χρονος έφαγε ζελεδάκια κάνναβης που αγόρασε στο περίπτερο και κατέληξε στο νοσοκομείο

timesadmin

Γραμματικό: Κατέρρευσε η οροφή σε νηπιαγωγείο – Από τύχη γλίτωσαν τα παιδιά

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 47χρονος που καραμπίνες και σπαθιά τύπου katana – «Με κατήγγειλε η πρώην σύζυγός μου»

timesadmin

Στα 2 δισ. ευρώ τα δυνητικά οφέλη από την αξιοποίηση των περιοχών Natura – Η Ελλάδα διαθέτει 446 τέτοιες περιοχές

timesadmin

To Μετρό έκανε το ρεκόρ των… ρεκόρ

timesadmin